Annonse fra Ving
Gå til

Derfor bør du velge eksotisk sommerferie i år

Trodde du steder som Bali, Maldivene og Sri Lanka var forbeholdt vinterferien? Familien Støre ferierer helst eksotisk hver eneste sommer, og nå er det enklere og billigere enn noen gang å virkeliggjøre drømmereisen fra Nord-Norge.

– Vi elsker å tilbringe sommerferiene våre på eksotiske steder, sier Hege Støre. De siste årene har hun og familien besøkt blant annet Maldivene, Sri Lanka, Indonesia, Malaysia og Thailand. Med to barn i skolealder er sommermånedene familiens eneste mulighet til å være borte i flere uker i strekk.

UTENOM DET VANLIGE: I øyriket Maldivene må du ta sjøfly til øya du skal bo på. Fantastisk utsikt venter underveis. Foto: Privat.  

En klar sommerfavoritt er øyriket Maldivene i Det indiske hav.  

– Å besøke Maldivene var en utrolig kul opplevelse, og det fra dag én. Etter å ha flydd til hovedøya reiste vi videre med sjøfly, og utsikten fra flyvinduet er helt spektakulær. Små paradisøyer, kritthvite strender, sandbanker og asurblått hav hele veien, og til slutt lander du ved ditt eget lille ferieparadis. 

PARADIS FOR STORE OG SMÅ: Hege Støre og mannen tok med barna Helle og Vetle til Maldivene. Foto: Privat 

Enklere og billigere enn før

Støre Hognerud-familien er ikke den eneste som har fått øynene opp for utradisjonelle sommerreisemål. I fjor var Maldivene og Bali to av de fem mest populære eksotiske reisemålene blant barnefamilier. Det viser tall fra Norges største reisearrangør Ving.

- Flyselskap som Emirates og Qatar har etablert seg med ruter fra Oslo. Det har ført til kortere reisetid, og ikke minst – betydelig lavere priser på flybillettene. Utvalget av tilknytningsruter fra andre norske byer er også større enn noen gang, og det gjør det enkelt å reise blant annet fra Evenes og Tromsø, sier Svein Erik Bjørheim, sjef for Vings ruteflyavdeling.

Padma Resort Ubud på Bali er blant de utallige mulighetene for dem som har lyst på en avveksling fra Middelhavet.  

Ifølge Bjørheim kan du få fly og en uke på Sri Lanka for under 10.000 kroner pr. person i sommerhalvåret. Dette er langt rimeligere enn i høysesongen om vinteren.

Og det er stadig flere som velger bort Middelhavet til fordel for eksotiske sommerreiser.

– Langdistansereisene har økt med 52 prosent de siste fem årene. I fjor hadde vi en vekst på 24 prosent mot den foregående sommeren, forteller Svein Erik Bjørheim.

Paradis – også for barnefamilier

For mange er Maldivene synonymt med romantiske parferier, men flere av øyene egner seg like godt for barnefamilier. For Helle (13) og Vetle (16) sto blant annet oppdagelsesferder, snorkling, vannsport og mye bading på programmet.

– Å spasere rett fra bungalowen og ut i det krystallklare vannet for å svømme med vennlige korallrevhaier er et ferieminne hele familien kommer til å huske lenge, forteller Støre.

Lange reiser med barn kan være en utfordring, men Støre Hognerud-familien har tatt den på strak arm. Siden datteren Helle fylte 6 år har de stort sett reist på lengre turer, og i dag foretrekker hele familien eksotiske reisemål.

Maldivene er ikke bare et drømmested for kjærestepar - det er også et eldorado for barnefamilier.  

– Vi reiste rundt i Italia for et par år siden, men da oppdaget vi at vi savnet å reise langt og det å tilbringe sommerferien på et annet kontinent. Barna liker nye opplevelser og synes det er gøy, selv om de nok noen ganger skulle ønske flyreisen var litt kortere, sier Støre.

– Men er det ikke regntid, da?

Mange eksotiske reisemål kan du like gjerne besøke om sommeren som om vinteren. Maldivene har for eksempel en dagtemperatur på rundt 30 grader i sommerhalvåret.

– Steder som Maldivene og Mauritius i Det indiske hav kan du reise til året rundt. Det kan komme et regnskyll eller to, men det er ytterst sjeldent at det regner sammenhengende i flere dager på steder som dette, forklarer Svein Erik Bjørheim.

Familien Støre Hognerud har heller ikke vært plaget av dårlig vær på sine sommerferier til tropiske strøk.

– Vi har vært heldige og stort sett bare hatt fint vær der vi har vært. På Borneo fikk vi litt mer regn enn vi har opplevd andre steder, men det la ingen demper på humøret og var ikke helt uventet i regnskogen, forteller Hege.  

Fant familieparadis i Indonesia

Indonesiske Bali er best å besøke om sommeren. Hege og familien besøkte øya i 2010.

– På Bali kunne vi surfe på vestkysten og utforske rismarker og frodig natur i Ubud i innlandet, men vårt familieparadis fant vi på den lille øya Gili Trawangan ca. 2,5 time øst. Der kunne vi snorkle og dykke etter både hai og havskilpadder, og solnedgangen er den mest fantastiske vi noen gang har sett, mener Hege.

Bali og Lombok i Indonesia er blant de eksotiske reisemålene Ving tilbyr. Foto: Helena Mårde / Denpasar-Bali  

Familien har allerede bestemt seg for å reise tilbake til Gili Trawangan sommeren 2018, men først går turen til Thailand – og Lofoten.

– I sommer skal vi til Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui, og ikke minst en tur til Nord-Norge sammen med mormor og morfar, sier hun.

I tillegg drømmer de om å reise til Botswana, Madagaskar, India og Sør-Amerika.

– Jo mer du reiser, desto lengre blir reiseønskelisten!

Visste du at Ving har pakkereiser med rutefly til mange eksotiske reisemål, blant annet Sri Lanka, Bali, Maldivene, Aruba, Hawaii og Mauritius? Her finner du en fullstendig oversikt. 

Opplevelser utenom det vanlige

Stadig flere tar med seg barna på eksotiske reiser, og bare hos Ving har antallet økt med 29 prosent siden i fjor. Sri Lanka er ett av reisemålene som øker mest, med en vekst på 62 prosent det siste året.

ELSKER EKSOTISKE REISEMÅL: Familien Støre Hognerud har blant annet besøkt Maldivene, Malaysia, Indonesia og Thailand om sommeren. Her er de på Sri Lanka i 2014. Foto: Privat.  

Familien Støre Hognerud var på Sri Lanka i 2014 og skjønner godt at stadig flere vil oppleve landet med fargerikt folkeliv og milelange strender.

– Menneskene vi møtte var så vennlige, og kulturen fantastisk. Å se det store klippefortet Lions Rock rage over de frodige omgivelsene midt i landet var et høydepunkt, forteller Hege Støre.

Familien var innom kystbyene Galle og Negombo, den gamle hovedstaden Kandy og dagens hovedstad Colombo. I Colombo hadde Støre Hognerud-familien en ferieopplevelse utenom det vanlige.

Sri Lanka har fantastiske strender - og byr på rike naturopplevelser. Foto: Kajsa Fagerström / Sri Lanka  

– Vi besøkte et barnehjem for jenter og hadde med gaver som klær, såpe, tannbørster og morsmelkerstatning. Vi snakket med barna der og fikk høre deres historier. Det var en veldig spesiell opplevelse både for oss og barna våre, og det minnet oss på hvor viktig det er å sette pris på det vi har.

Opp ned i thailandske tretopper

Zipline-nettverket i Chiang Mai i Thailand er en annen favorittopplevelse.

OPP NED I JUNGELEN: I Chiang Mai i Thailand kan du suse gjennom tretoppene som selveste Tarzan, som Vetle og resten av familien gjorde. Foto: Privat 

I løpet av 2-3 timer fikk både barn og voksne suse gjennom tretoppene i den frodige jungelen, over elver og dalsøkk, dinglende i ziplinene som går på kryss og tvers omtrent 10-30 meter over bakken.

– Det var en morsom aktivitet for hele familien. Vetle fikk henge opp ned en av gangene og syntes det var skikkelig artig.

Støre er ikke i tvil når vi spør om hun vil anbefale eksotiske sommerferier til andre.

– Absolutt! Lange ferier fylt med spennende kulturopplevelser, ny mat og nye bekjentskaper, det er ikke mye som kan måle seg med det. Gleden av å oppleve dette sammen som en familie er det aller beste, understreker hun.

Les mer:

Slik gjør du flyreisen med småbarn til en lek

Bli med lokalkjente Kesuma Sari til Bali

Dubai: emiratet som vil være størst, best og vakrest

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.