Annonse fra Ving
Gå til

Her er tipsene for årets sommerferie

Januar er høysesong for feriebestilling, og i løpet av måneden bestilles det nærmere 70 000 (!) pakkereiser. I sommer kan du endelig reise til Mallorca direkte fra både Evenes og Tromsø, men hvis du vil du sikre deg drømmeferien må du ikke sitte for lenge på gjerdet. Her er rådene som hjelper deg på vei.

– De siste ukene har det strømmet inn med sommerferiebestillinger. Det er de beste rommene og mest attraktive datoene som går først, så hvis du har spesielle ønsker bør du ikke vente for lenge med bestillingen, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

LILLE-BARCELONA: Får du vann i munnen av tanken på lubne oliven, fyldig manchego-ost og lokal Bodega-vin? Palma de Mallorca er en storby i lite format, og de spanske delikatessene kan du nyte på trivelige uteserveringer omtrent overalt i byen. 

Mallorca er mest populært

Det er Mallorca som spås å bli sommerens store feriefavoritt. Den populære ferieøya er et allsidig reisemål med herlig, spansk stemning på tapasbarene, olivenlunder, turkis hav og fantastiske strender.

– Ingenting slår stranden i Alcudia. Den er lys, finkornet og langgrunn, sier Sven-Arne Strømsvåg. Han er HR-ansvarlig i Ving og har vært på Mallorca et tyvetalls ganger.

STRANDPARADIS: Følger du Mallorca-kysten rundt finner du utallige lekre strender i form av alt fra bortgjemte badeviker til langstrakte strandstriper. Barnefamilienes favoritt er den langgrunne stranden i Alcudia, på øyas nordside. Foto: Ving 

– Mallorca har alt. Sol, bad, god mat og shoppingmuligheter. Reiser du uten barn er Mallorcas hovedstad Palma et must. Her kan du blant annet velge og vrake blant gode spisesteder.

– Jeg anbefaler tapasstedet El Pilón, et hull i veggen rett rundt hjørnet ved El Corte Ingles på hovedgaten Jaime III. La Boveda er en annen, velkjent tapasbar. Husk å reservere bord!

Kroatia: Suksessen fortsetter

«Alle» snakker om Kroatia og etterspørselen etter reiser til landet med den vakre kyststripen i Adriaterhavet nærmest eksploderte i fjor sommer.

– Neste sommer åpner vi derfor direkteruter fra både Bergen og Trondheim, sier Fossum.

PERFEKT FOR SOL, BAD OG LEK: Kroatia passer perfekt for badeløver og vannsportentusiaster i alle aldre, og de lave prisene sørger for at du ikke trenger å sprenge feriebudsjettet. En tur på bananbåt koster for eksempel under hundrelappen pr. person. Foto: Maren Norløff 

Maren Norløff, reiserådgiver i Ving, har allerede har latt seg begeistre. I fjor ferierte hun på Brac med kjæresten og hele storfamilien på 13 personer. Valget falt på

– Vi var kjempefornøyde. Rommene hadde god plass, og hotellområdet var stort og føltes aldri overfylt, til tross for at det var høysesong. Det var flere restauranter på hotellområdet. Vi ble positivt overrasket over maten, sier reiserådgiveren.

Hotellet ligger i Supetar, en sjarmerende liten by med en livlig havn og trivelige restauranter.

OG VINNEREN ER…: På stranden i Supetar kan du hoppe rett i sjøen fra badebrygger, klatre opp stigen og kaste deg uti igjen. For reiserådgiveren Maren Norløff og familien betydde det utallige hoppekonkurranser. Foto: Maren Norløff. 

– Supetar er en herlig by, og du trenger ikke å gå langt hvis du vil gå på oppdagelsesferd utenfor turisttråkket, forteller Norløff.

Han anbefaler Supetar og Waterman Supetrus Resort både til kjæresteturer og familieferier og reiser gjerne tilbake selv.

– Dette var mitt første besøk i Kroatia, men forhåpentlig ikke det siste!

Nytt luksushotell på Kypros

Det blir stadig vanskeligere å finne hvite flekker på kartet rundt Middelhavet. I stedet satser feriearrangørene på å utvikle egne hotellkonsepter.

– Vi er glade for å åpne dørene til vårt tredje

på Kypros til sommeren, forteller Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Ocean Beach Club er en luksuriøs utgave av de populære familiehotellene Sunwing. Her er det rom med direkteutgang til svømmebassenget, lekker innredning, nydelig mat og en stilfull og moderne, nordisk stil. Barnas favorittmaskoter, giraffen Lollo og hennes bestevenn Bernie finnes naturligvis her, men i en mer nedtonet og dempet versjon.

HER DROPPER DU IKKE FROKOSTEN: Dagens første måltid får litt ekstra svung over seg når det inntas til denne fantastiske utsikten fra restauranten på Ocean Beach Club på Kreta. At frokostbuffeen bugner av alt fra nybakt brød til greske spesialiteter er heller ikke et minus. Foto: Linda Vedø. 

Linda Vedø jobber med strategisk kommunikasjon i Ving, og har vært på ferie på Ocean Beach Club på Kreta flere ganger.

– For å få det lille ekstra anbefaler jeg en leilighet med direkte bassengutgang. Sist bodde jeg i en toroms suite med egen utgang til et privat basseng som jeg bare delte med naboleiligheten. Det var herlig og absolutt verdt å spandere på seg, tipser Linda.

Hun reiste til Ocean Beach Club uten barn, men ble ikke forstyrret av andre småbarnsfamilier i ferien.

– Til å være et familiehotell er Ocean Beach Club overraskende rolig, sier hun.

Gode råd til deg som skal bestille sommerferie

Vings reiseeksperter deler sine ferietips:

1. Det lønner seg alltid å være tidlig ute, spesielt hvis du vet du må reise på en spesiell dag, eller hvis du vil bo på et spesielt hotell eller ønsker et spesifikt hotellrom.

2. Bruk litt tid på å finne ut hva dere ønsker. Det gjelder både hotell og reisemål, men også med tanke på opplevelser. Da er det lettere å få hjelp av reiserådgiveren.

3. Dersom du reiser med barn – se etter et hotell som er tilpasset barnefamilier. Hos Ving heter de blant annet Sunwing, Family Garden og Ocean Beach Club.

4. Dersom du reiser uten barn – det finnes hotell bare for voksne. Hos Ving heter de blant annet Sunprime og Casa Cook.

5. Mai og siste halvdel av august er tradisjonelt blant de rimeligste reiseperiodene.

6. Velg bort hotell med fasiliteter du likevel ikke kommer til å benytte deg av.

7. For å få mer ut av feriedagene kan du dele opp ferien i to med en uke på to ulike hotell og/eller reisemål.

LES OGSÅ:Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.