Annonse fra Tools SMV

Dag Erlend Kristensen (t.v) og Kjetil Vistnes står klar med deler og utstyr når Leif Kristiansen fra Cermaq kommer innom SMV i Alta Sentrum. 

Levering som bestilt

Sentrum Motor og Verktøys (SMV) etablering i havbruksnæringen ble en suksess fra første øyeblikk. Nå er altabedriften totalleverandør av verktøy og utstyr til store deler av industrien både på land og vann i regionen.

Leif Kristiansen og Cermaq er en av mange store industriaktører i regionen som er helt avhengig av leveransen til den servicevennlige og blide gjengen hos SMV.

- Rask respons, bredt utvalg og ekstremt serviceorientert.
Slik beskriver han altabedriften som har spesialisert seg som utstyrsleverandør til industrien i fylket. Leif Kristiansen har ansvar for teknikk og logistikk ved anlegget til Cermaq i Langfjorden. Produksjonsstans er synonymt med forsinkelser og tapte inntekter for oppdrettsgiganten.

- Nettopp derfor er vi helt avhengig av tjenestene til SMV. De legger opp varelageret etter vårt behov. Og trenger vi noe de ikke har på lager, så skaffer de delene over natta.

- Og minst like viktig; de er veldig hyggelig å ha med å gjøre. Det synes jeg er en viktig egenskap når det koker litt inn i mellom, slår han fast.

SeaSolution
I fjor etablerte daglig leder og innehaver Gøran Majala en egen avdeling for havbruksnæringen.
- Selgerne våre ble møtt med litt skepsis i første runde og vi skjønte raskt at vi måtte ha en annen innfallsvinkel mot dette segmentet. Det var bakgrunnen til at SeaSolution ble etablert som en egen avdeling i fjor. Da ble førstegangsmøtet med bransjen en helt annen for våre selgere, sier Majala.

TOOLS
SMV er partner i TOOLS som er Norges ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell. Kundene jobber primært innen industri, olje & gass, bygg & anlegg og offentlig forvaltning. Kjeden henvender seg til yrkesbrukere, og samarbeider med markedets ledende leverandører.
 

- Gutta ved SMV står på trappa og venter med delen når vi kommer til dem. Og om vi ikke har tid til å hent, så leverer de ved døra hos oss, sier Leif Kristiansen. 

Leif Kristiansen understreker betydningen av å holde hjulene i gang – uten stopp i produksjonen. Det gjør 24-timers vakttelefon ekstra viktig for Cermaq.
- Det hender for eksempel at hydraulikkslanger på servicebåten ryker. Denne må erstattes raskt. Gutta ved SMV står på trappa og venter med delen når vi kommer til dem. Og om vi ikke har tid til å hente, så leverer de ved døra hos oss, sier han.

Store kunder
Gøran Majala har løftet SMV opp fra å være en vanlig jernvarehandel til en utstyrsleverandør for industrien i fylket. Nå er de en del av havbruksnæringens og kraftindustriens hverdag. Statnett, Alta Kraftlag og flere av de store oppdrettsaktørene er blant de store kundene.

Majala fremhever tilgjengelighet og logistikk som spisskompetanse.
- Kundene får en komplett pakke hos oss. De skal oppleve forutsigbarhet, understreker han.

Inspirert av entreprenørene
Det er viktig for SMV å være til stede der kundene arbeider. Det betyr også at de må være mobil.
- Vi flytter etter dit kunden har anlegg. På en måte kan du si vi har latt oss inspirere av Altas entreprenører som beveger på seg når det er rolige dager her i Alta. Vi blir med kunden ut, og sammen definerer vi behovet. Vi lager logistikkløsninger som fungerer tilfredsstillende i praksis, slik at de er sikret varetilgang på byggeplassen.

Bestiller via telefonen
Kundene bestiller varer via smarttelefonen. Varer som ikke er lagerført pakkes og sendes ut til den aktuelle arbeidsplassen, hvor SMV har organiserte egne varelagre. Der det er mobile anleggsplasser, benyttes det containere til formålet.
- Du kan gjerne si at vi etablerer en liten avdeling ute på byggeplassen. Det krever en del planlegging, men vi har gjort dette så mange ganger, at det sitter i ryggraden. Sammen med kunden lager vi en plan. Logistikk er prioritet 1. Men ved hjelp av ulike transportører – både til vanns og til lands – så løses det meste seg.

- Dessuten skal vi være konkurransedyktige på pris. Men tilgang er minst like viktig som pris for mange av våre store kunder. Kombinasjonen pris og tilgjengelighet er gulloppskriften. Tid er penger for mange av disse virksomhetene – de skal bruke tiden på sin spisskompetanse. Og vi på vår, slår han fast.
 

«Vår visjon i SMV er at vi skal forenkle innkjøp av produkter og tjenester for våre kunder. Vi kan tilby en rekke forskjellige effektive innkjøp og leveringsløsninger. Våre produkter og tjenester tilpasses til enhver tid våre kunders behov og forespørsler.»

Om Sentrum Motor og Verktøy – SMV:

- Ble etablert allerede i 1982

- Ble partner i TOOLS i 1999

- I 2010 kjøpte Gøran Majala selskapet

- Kåret til «gasellebedrift» både i 2012, 2013 og 2014

- I 2015 ble SeaSolution blir etablert som en avdeling

- 9 ansatte

- Omsetning 2015: 31.716 kr.

- Web: http://www.seasolution.no/

- Web: http://tools.no/alta

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Altaposten.nos redaksjon, men av Altaposten.nos markedsavdeling.

Altaposten.no er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på altaposten.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.