Vil sette grønn politikk tilpasset Finnmark på dagsorden

Bli bedre kjent med Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Finnmark, Farid Shariati. Siden 2015 har han vært aktiv lokalpolitiker i Vadsø og nå er han klar for å ta steget inn på Stortinget

Delta på Altapostens konkurranser under Altaturneringa

Mediehuset Altaposten arrangerer flere konkurranser i løpet av turneringshelga, både på nett, i sosiale medier og på Radio Alta.

Slik fikk Tommy en mer effektiv arbeidshverdag

En av bedriftene i Alta som har tatt i bruk PowerOffice Go, er Aksis. Det angrer ikke økonomisjef Tommy Bjørnfeld på.

Tar miljøansvar i russetida

Russetiden er i gang i Alta og på veiene ruller rødkledde avgangselever i russebilene sine. Sammen med Vefas Retur sørger de for en mer miljøvennlig feiring av 13 års skolegang.

Etablerer konferanse: – Sammen blir vi gode

VEFAS setter ombruk og materialgjenvinning på dagsorden og etablerer med det en ny konferanse. Den første utgaven arrangeres allerede 21. april og er spesielt rettet mot bygg- og anleggsbransjen.

– Du blir hekta på naturen

– Vi har fjord, fjell, vidde, sjø og hav. Det er utrolig vakkert her, sier Synnøve Kristoffersen (45) - vel vitende om at hun er hylende inhabil som innfødt altaværing.

Kjærlighet i koronaens tid

For utvikler Sergio Figliolia (42) betyr jobben mer enn å skrive koder. Han spiller bass i husbandet og flørter både med ski og terrengsykling.

- Man trenger ikke tenke avansert for å ta vare på miljøet

På Øvre Alta skole har de laget et helt eget kildesorteringssystem for å lære elevene mer om kildesortering, gjenvinning og miljøet, og det med stor suksess.

- Vi har en enorm tidsbesparing med HavnaMi

HavnaMi er et unikt, toveis administrasjonssystem som brukes av båthavner og båteiere over hele landet. Flere av havnene som har tatt i bruk havneløsningen, forteller at de har fått en enklere hver dag – og at de sparer både tid og penger.

Edvard (28): Utrolig enkelt å betale elbil-laderen over strømregningen

Edvard Sagelv grep sjansen da han fikk den: – Det er både enkelt og praktisk å få elbil-lader gjennom strømselskapet Ishavskraft.

Her finner du fremgangsmåten på årets julemat

Alle har vi forskjellig preferanser når det kommer til julemat. Noen liker lutefisk, mens andre bare må ha ribbe med sprø svor. I God Jul Alta har vi besøkt dyktige kokker som vet å lage julemat. I år serverer vi deg suksessoppskriften på både pinnekjøtt og ribbe.

- Avfallshåndteringen blir mye mer fleksibel for oss

Ute på Stjernøya i Altafjorden holder gruveselskapet Sibelco til. Alle som skal til og fra øya er avhengige av båt. Det er avfallet også. I løpet av et år produserer Sibelco omtrent 200 tonn med avfall, som blir levert og sortert på Stengelsen.

– Det har aldri vært viktigere å trene på ledelse

Koronapandemi og usikre tider gjør det ekstra viktig å trene for å bli en god leder, mener Stein Markussen i Nordnorsk Lederutvikling (NNL).

Bjørn trengte påfyll for å skape enda mer WOW!

I jobben som WOW-general i Coop Øst flyr Bjørn Gulbrandsen (43) både høyt og lavt. På Hovedprogrammet fikk han tid og mulighet til å lande.

Carina: – Jeg er blitt tryggere som leder

Som ung siviløkonom ble Carina Rubach (47) kastet inn i den krevende jobben som økonomisjef i Lerøy Aurora. Til slutt fikk hun behov for å ta et steg til siden.  

- Gleder meg til å vise frem butikken til kundene

Torsdag 15. oktober kl. 10 åpner Rema 1000 Sentrum i ny drakt. Kjøpmann Kjetil Haugsnes og hans ansatte inviterer til kaffe og kake på åpningsdagen og lover gode tilbud hele helgen.