- Hjemmelekser er med på å skape ulikheter og klasseforskjeller

Mens foreldre i de fleste tilfeller er ferdige med arbeidsdagen når de kommer hjem, fortsetter barna skoledagen med lekser i flere ulike fag. Obligatoriske lekser tar verdifull tid fra lek, restitusjon og familietid.

Slik skaper du større engasjement på Instagram

Bli med på en 21 dager lang Instagram-utfordring og få flere og mer engasjerte følgere. Du kan også vinne en fotoworkshop med fotograf Tom Benjaminsen.

Satser sterkt på gjenvinning av plast

Altabedriften Arges har sitt utspring i den tidligere produksjonsbedriften Polyfemos, som har vært kjent i Altamarkedet siden 1992. I tråd med det økte miljøfokuset i hele verden, satser Arges nå sterkt på gjenvinning av plast fra fiskeoppdrettsnæringen.

- Visjona leverer et solid og godt verktøy for utvikling

Barents Nord er selskapet som driver båttransporten til og fra Sibelco Nordics anlegg på Stjernøya. Siden 2007 har Visjona, tidligere Noodt & Reiding, vært en viktig samarbeidspartner for Barents Nord.

Jobber kontinuerlig med å øke kapasiteten

Siden 1998 har Jaro holdt til på Aronneskjosen med stadig større aktivitet år etter år. Visjona, som da het Noodt & Reiding, var sentral i etableringsfasen av Jaro.

- Visjona har virkelig løftet oss

De siste ti årene har Visjona, tidligere Noodt & Reiding, samarbeidet med Frydenbø Industri, som er en moderne generasjonsbedrift med lang erfaring og tradisjon innen maritim mekanisk industri.

40 år i «samfunnets tjeneste»

I 40 år har Aksis jobbet med å få folk i arbeid. Nå feirer de 40-års jubileum som kompetansebedrift og inviterer deg til feiringen.

Hybriden blir betegnet som årets tryggeste bilkjøp

Femte generasjon Toyota RAV4 blir nevnt som det tryggeste bilkjøpet du kan gjøre i 2019. Den smarte hybriden har høy driftssikkerhet, god drivstofføkonomi, lave utslipp og byr på mye kjøreglede.

Inviterer sjørettede virksomheter til Langnes

Alta kommune har startet prosessen med detaljregulering av Langnes industriområde. Nå er tiden inne for aktuelle næringsaktører til å melde inn interesse for området.

Etablerer trivelig boområde på Kronstad

Med nesten halvparten av leilighetene solgt setter Byggmester Geir Svendsen AS nå i gang det som blir et trivelig og attraktivt boligområde på Kronstad. I «Elvekanten» legges alt til rette for en komfortabel hverdag for både liten og stor.

Tilbyr næringsarealer og moderne terrasseleiligheter i sentrum

Markveien Terrasse tilbyr noe helt unikt i Alta – nemlig luftige og modere terrasseleiligheter midt i sentrum. Utbygger Bjørn Johansen tror det på sikt blir enda større etterspørsel på sentrumsnære leiligheter.

Østlyngens 90-årige historie er full av historiske skatter

I 2019 er det hele 90 år siden altaværingen Ole Østlyngen etablerte det som senere skulle bli en av fylkets viktigste og største aktører innen byggvarehandel.

Godt miljø er en viktig del av suksessformelen

I tillegg til dyktige regnskapsførere og rådgivere, settes arbeidsmiljøet i sentrum. De har lite gjennomtrekk av ansatte og fokuserer på det sosiale miljøet og økt kompetanse. Det har gitt en stabil kundemasse fra Vadsø i nord til Kristiansand i sør.

Vant velværedag i Alta

I forbindelse med Langhelg i Alta 14.-17. februar ønsket det rause næringslivet i Nordlysbyen å gi bort en velværedag for to heldige personer. Over 1400 personer deltok i konkurransen som ble arrangert på Facebook og det var Camilla Viktil og Therese Oskarsson som trakk det lengste strået.

Guide: Spis for en hundrings

En hel uke i februar byr flere av spisestedene i Alta på kulinariske matopplevelser for bare hundre kroner.Minifestivalen «Spis for en hundrings» arrangeres 11.-17. februar av Mediehuset Altaposten.

Vil du jobbe som journalist i Nordlysbyen?

Mediehuset Altaposten er på jakt etter en offensiv journalist som har blikk for de gode historiene, en god penn og grunnleggende forståelse for samfunnsoppdraget.

Cathrine kjenner «hele» Norges hemmeligheter

Cathrine Louise Finstad er kvinnen bak kunstprosjektet «Norske Hemmeligheter». Under DGTL19 skal hun dele hemmeligheter om sosiale medier med konferansedeltakerne.

Skal måle pulsen på digital markedsføring

iNord ønsker å få vite mer om bruken av digital markedsføring i Nord-Norge, og har derfor lansert en fersk spørreundersøkelse på emnet.

Vil du bli bedre på mobilvideo? Nå har du sjansen!

Fotograf Tom Benjaminsen (49) er klar for å lære deg sine beste mobilvideo-triks under DGTL19.

Motor- og landsbrukssenteret med stor bredde

Mathisens Landbruks-Service AS tilbyr alt fra snøfresere og småbåter, til luksuriøse bobiler og råsterke traktorer. Bobil og caravan er nå største segment hos den tradisjonsrike forhandleren.

Nå er dette Altas mest populære elbil

Nissan Leaf er både Norges mest solgte bilmodell og Europas mest solgte elbil i 2018. Nå er den også Altas mest solgte elbil.

Focus-versjon passer som hånd i hanske for Finnmark

Tre centimeter høyere bakkeklaring, røffe offroad-detaljer og det aller siste innen førerassistanseløsninger fra Ford gjør at nye Ford Focus Active har alt for å bli en suksess hos Finnmark Motorsenter!

Denne bilen har alt Kjetil ønsker seg

Du vet du har kjøpt tøff bil når salgssjefen insisterer på å ta bilde ved leveringen. Kjetil Ernstsen var ikke i tvil da han skulle investere i sin neste bil: Det måtte bli en Toyota Hilux for den aktive altaværingen.

Her oppdaterer du deg på det siste innen digital markedsføring

I januar arrangeres Nord-Norges største konferanse om digital markedsføring, DGTL, for tredje gang. Der kan deltakerne forvente seg matnyttige råd og haugevis av inspirasjon.

Elektrisk stemning hos TK Motor

TK Motor har aldri før opplevd maken til etterspørsel som med Hyundais elektriske KONA og Ioniq. Nå handler alt om å få tilgang til nok biler til Alta.

Endelig har «Bacon» denne på lager!

Etter en sesong hvor Einar «Bacon» Bakken og Finnmark Motorsenter ikke klarte å levere så mange Polaris Titan som kundene etterspurte, har de endelig fått nok modeller til lageret i Bossekop.

Bli med Altapostens markedsavdeling på videooppdrag

Markedsavdelingen i Mediehuset Altaposten jobber nå med markedsføring på flere flater enn tidligere. Videoproduksjon er en av tjenestene vi har kompetanse på og to medarbeidere var nylig i Kautokeino på videooppdrag.

Selger billetter til Desemberstemninger på AMFI lørdag 17. november

For femte året på rad opptrer Ole Edvard Antonsen i Nordlyskatedralen med julekonserten Desemberstemninger. Sammen med band og gjesteartister skal Ole Edvard sørge for at innbyggerne i Nordlysbyen kommer i julestemning.

Derfor er det viktig å handle lokalt

Butikkeierne på Parksenteret i Alta er samstemte når det gjelder viktigheten av det lokale næringslivet. Når man handler lokalt, bidrar man til å støtte opp om lokalsamfunnet og for butikkene er det viktig å gi en merverdi tilbake til innbyggerne i Alta.

Slik velger du riktig hotell til ferien

Skal hotellet være barnevennlig? Barnefritt? Ha kult design? Hotelljungelen kan virke overveldende og uoversiktlig for de fleste, men velger du et konsepthotell er sjansen stor for at du treffer riktig.

5 fantastiske familieturer i Norge

Disse eksotiske reisemålene blir blant de mest populære i 2019

Møt tre reiseglade nordmenn som har vært der allerede.

Trening, fotball eller golf? Her er de beste tipsene for en annerledes ferie.

Det blir stadig mer populært å reise for å dyrke interesser og hobbyer, enten det er for å trene, heie på favorittlaget eller golfe. Føler du deg fristet til å gjøre det samme? Da bør du lese videre.

Oppskriften på den perfekte daten

Mulige årsaker til hvorfor banken avviser søknaden om lån uten sikkerhet

Flere har opplevd å få sin søknad om kreditt avvist uten å vite hva som ligger til grunn for bankens avgjørelse. Det kan være en frustrerende opplevelse da lån er en viktig del av den privatøkonomiske hverdagen.

Selvstendig? Slik jobber du mer effektivt

Gode råd til en lettere flytting

Få mer energi i høst – 5 gode tips

Ford har solgt 16 millioner av Focus. Nå blir den enda bedre!

- Etter å ha samarbeidet tettere enn noensinne med kundene er nye Ford Focus utviklet for å være den mest kjøreglade, sikre og praktiske familiebilen i sin klasse. Resultatet av helt nye Focus er kommet med bakgrunn i kundenes tilbakemeldinger og ønsker, forteller Heitmann.

Eksotiske charterreisemål du bør utforske i vinter