Etablerer konferanse: – Sammen blir vi gode

VEFAS setter ombruk og materialgjenvinning på dagsorden og etablerer med det en ny konferanse. Den første utgaven arrangeres allerede 21. april og er spesielt rettet mot bygg- og anleggsbransjen.

– Du blir hekta på naturen

– Vi har fjord, fjell, vidde, sjø og hav. Det er utrolig vakkert her, sier Synnøve Kristoffersen (45) - vel vitende om at hun er hylende inhabil som innfødt altaværing.

Kjærlighet i koronaens tid

For utvikler Sergio Figliolia (42) betyr jobben mer enn å skrive koder. Han spiller bass i husbandet og flørter både med ski og terrengsykling.

- Man trenger ikke tenke avansert for å ta vare på miljøet

På Øvre Alta skole har de laget et helt eget kildesorteringssystem for å lære elevene mer om kildesortering, gjenvinning og miljøet, og det med stor suksess.

- Vi har en enorm tidsbesparing med HavnaMi

HavnaMi er et unikt, toveis administrasjonssystem som brukes av båthavner og båteiere over hele landet. Flere av havnene som har tatt i bruk havneløsningen, forteller at de har fått en enklere hver dag – og at de sparer både tid og penger.

Edvard (28): Utrolig enkelt å betale elbil-laderen over strømregningen

Edvard Sagelv grep sjansen da han fikk den: – Det er både enkelt og praktisk å få elbil-lader gjennom strømselskapet Ishavskraft.

Her finner du fremgangsmåten på årets julemat

Alle har vi forskjellig preferanser når det kommer til julemat. Noen liker lutefisk, mens andre bare må ha ribbe med sprø svor. I God Jul Alta har vi besøkt dyktige kokker som vet å lage julemat. I år serverer vi deg suksessoppskriften på både pinnekjøtt og ribbe.

- Avfallshåndteringen blir mye mer fleksibel for oss

Ute på Stjernøya i Altafjorden holder gruveselskapet Sibelco til. Alle som skal til og fra øya er avhengige av båt. Det er avfallet også. I løpet av et år produserer Sibelco omtrent 200 tonn med avfall, som blir levert og sortert på Stengelsen.

– Det har aldri vært viktigere å trene på ledelse

Koronapandemi og usikre tider gjør det ekstra viktig å trene for å bli en god leder, mener Stein Markussen i Nordnorsk Lederutvikling (NNL).

Bjørn trengte påfyll for å skape enda mer WOW!

I jobben som WOW-general i Coop Øst flyr Bjørn Gulbrandsen (43) både høyt og lavt. På Hovedprogrammet fikk han tid og mulighet til å lande.

Carina: – Jeg er blitt tryggere som leder

Som ung siviløkonom ble Carina Rubach (47) kastet inn i den krevende jobben som økonomisjef i Lerøy Aurora. Til slutt fikk hun behov for å ta et steg til siden.  

- Gleder meg til å vise frem butikken til kundene

Torsdag 15. oktober kl. 10 åpner Rema 1000 Sentrum i ny drakt. Kjøpmann Kjetil Haugsnes og hans ansatte inviterer til kaffe og kake på åpningsdagen og lover gode tilbud hele helgen.

- Det er nok ikke bare vi som har denne utfordringen

På de fleste byggeplasser er det trangt om plassen. Likevel stilles det strenge krav fra myndighetene når det gjelder sortering av avfallet. T. Johansen tok kontakt med Vefas for å løse utfordringen.

Slik skal Høstjakta gjennomføres i år

10.-13. september arrangeres den tradisjonsrike Høstjakta, en del av Langhelg i Alta. Som alt annet blir også årets utgave Høstjakta preget av koronatiltak.

Dette senteret er fylt med sjel

Parksenteret i Alta var i sin tid Finnmarks største kjøpesenter, men har i årenes løp utviklet seg til å bli mer enn bare et kjøpesenter. På senteret finnes mange ulike bransjer og butikker, og felles for alle er deres store fagkunnskap som gjør det mulig å også yte et variert spekter av tjenester for kundene som kommer innom.

Slik deltar du på Miljøploggen 2020

I den tredje utgaven av Miljøploggen oppfordres Altas befolkning til å jogge og plukke søppel på egenhånd. Næringslivet stiller også opp med premier til ivrige hjemmeploggere.

Vinekspert Toril liker ikke vinsnobberi – nå har hun laget et uformelt digitalt vinkurs for nybegynnere. Her kan du delta!

Det er lett å miste selvtilliten hvis man møter på vinsnobberi, men et møte med vinens verden kan være veldig morsomt. Toril Fagerheim i Nordavin har tatt en av verdens mest anerkjente vinutdanninger og sammen med Mediehuset Altaposten har hun laget to digitale vinkurs som skal gjøre vinsmaking usnobbete og morsomt.

Se 1.pinsedag-gudstjenesten her fra kl. 11

Våren 2020 har Alta kirkelige fellesråd og Mediehuset Altaposten samarbeidet om å filme gudstjenestene i Nordlyskatedralen Alta kirke, slik at alle har mulighet til å få med seg gudstjenesten digitalt.

Slik blir nye Rema 1000 på Elvebakken

Fra torsdag 28. mai til lørdag 30. mai blir det åpningsfest i den nye Rema 1000-butikken på Elvebakken med gode åpningstilbud. Torsdag serveres det kaffe og kaker til alle kunder, samt boller til barna.

Slik transporteres norsk laks ut til det danske kjøkken

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

Se Kristi Himmelfart-gudstjenesten her fra kl. 11

Våren 2020 har Alta kirkelige fellesråd og Mediehuset Altaposten samarbeidet om å filme gudstjenestene i Nordlyskatedralen Alta kirke, slik at det fortsatt er mulighet til å få med seg de lokale gudstjenestene.

Reisen fra rogn til fullvoksen laks

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

Se 17.mai-gudstjenesten her fra klokken 11

For første gang siden 2. verdenskrig skal nasjonaldagen feires uten barnetog og folkefest. Tradisjonen tro blir det 17.mai-gudstjeneste i Nordlyskatedralen. I år har du også mulighet til å se gudstjenesten digitalt.

Havet som fremtidens matfat

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

- Oppdrett er en kjempeviktig næring for Alta

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

Betyr mye å ha Grieg Seafood med på laget

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.