Verkstedseventyret på Aronnes

Det som ble startet som et karosseriverksted for oppretting og lakkering i 1987, har utviklet seg til å bli et eventyr. I dag tar Alta Billakkering også oppdrag på store biler, båter og campingvogner.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Alta Billakkering har gjort store investeringer i større lokale og mer utstyr. Blant annet har de investert i en lakkeringskabin for store biler. - Vi må jo ha plass til de lengste busene som ruller etter veien, så det er klart at denne lakkeringsboksen er stor, hele 17,5 meter. I en vanlig lakkeringskabin får vi bare halve bussen i, forteller daglig leder Gunn Johansen.

foto
INVESTERINGER: Alta Bilakkering har investert i lokaler og utstyr som gjør at de kan ta oppdrag på store biler, båter og campingvogner.

Hun startet opp bedriften for 33 år siden og forteller at de har mye reparasjoner av båter og bobiler. - Det er ikke så mange som driver med glassfiberarbeid. Vi har også utstyr for å sandblåse, noe som er ganske uvanlig i dag. Så vi kan egentlig reparere alt mulig, for vi har kompetanse på det aller, aller meste, sier hun.

Mekanisk verksted og verksted for store biler

De siste store investeringene har vært å starte mekanisk verksted og verksted for store biler. Mekanisk verksted var ikke noe Alta Billakkering hadde tenkt å gjøre i utgangspunktet, men skjebnen ville ha det slik. - Det var en mekaniker som vi kjente godt til og som har et veldig godt rykte her i Alta, som ønsket jobb hos oss. Da han spurte om jobb, begynte tankene å svirre. Det er jo alltid greit å ha flere bein og stå på, i tillegg til at vi tidligere har satt bort en del mekanisk arbeid i forbindelse med skader på personbil. Vi hadde så lyst å få han med på teamet, så da starta vi rett og slett en mekanisk avdeling, sier Gunn.

foto
Hos Alta Billakkering fikser de både båten og campingvogna di.

I dag bemannes det mekaniske verkstedet av en mekaniker, men Gunn ser for seg på sikt at de trenger flere folk på avdelingen da det er gjort store investeringer med tanke på utstyr og lokale.

Alta Billakkering er en familiebedrift og del av et konsern. Da konsernets entreprenørbedrift hadde behov for mer lokaler, ble det bestemt at de skulle bygge et nytt bygg ved siden av det bygget som allerede stod der. Den ene delen ble prioritert til lager for entreprenørvirksomheten, mens resten ble satt av til store biler.- Vi hadde mange forespørsler om å reparere busser, men vi hadde ikke plass. Det krever stor takhøyde, høye porter og lakkeringsboks for store biler, så vi gjorde store investeringer for å få dette til.  Vi har investert i jiggutstyr og mekanikerne har vært på kurs. Våre mekanikere har jobba lenge i bransjen og er erfarne og løsningsorienterte, avslutter hun.

Enda har de ikke hatt noen biler som er for store for verkstedet.