Slik støtter du det lokale næringslivet fra sofakroken

Næringslivet i Alta opplever en vanskelig tid med lite folk i butikkene og sviktende omsetning. Nå har du muligheten til å handle på nettet og samtidig støtte ditt lokale næringsliv.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Sammen med Alta kommune og Samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge har Alta Næringsforening lansert en lokal portal for netthandel. Ambisjonen er at handelsstanden i Alta skal bli best på personlig service i butikken, samtidig som de er gode på levering rett hjem til kunden.

Trykk her for å komme til netthandelportalen.

Berit Erdal er en mange av altaværinger som allerede har benyttet seg av tilbudet. - Prosessen med å handle lokalt på nett gikk veldig fint. Jeg tok kontakt med butikken og sa hvilke produkter jeg ville bestille. Jeg fikk pris og fraktkostnad, som jeg vippset over til butikken. Noen timer senere ble varene levert på trappa, forteller Berit.

foto
HANDLER LOKALT: Berit Erdal er en av mange altaværinger som har benyttet muligheten til å handle lokalt på nettet.

Hun syns tilbudet er fantastisk og mener det senker terskelen for å fortsatt handle lokalt - på nett. - Særlig nå når koronautbruddet pågår, så vil vi gjerne unngå kjøpesenter og butikker. Jeg syns det var kjempelurt av Alta Næringsforening å initiere til denne portalen. Nå som vi vet at mange lokale bedrifter sliter som følge av koronapandemien er det ekstra viktig at vi handler lokalt, sier hun.

Ditt valg betyr noe

Tjenesten har stor betydning for det lokale næringslivet. Flere butikker kan holde åpent og trenger ikke å stenge dørene helt. - Selv om man kanskje har måtte permittere sine ansatte, kan bedriftene fortsatt selge varer og få de ut til Altas befolkning. Det betyr mye for bedriftene å få inntekter i en vanskelig tid. Det er også viktig at befolkinga har et tilbud hvor de kan handle uten å utsette seg selv eller andre for smitte, sier direktør i Alta næringsforening, Kjetil Kristensen.

foto
HANDLE LOKALT: Kjetil Kristensen håper Altaværingene slår ring om lokalsamfunnet og handler lokalt på nettet.

Gjennom lokal netthandel kan bedriftene i Alta tape mindre omsetning enn det man har sett for seg. - Portalen kan bidra til å hjelpe bedrifter over kneika. Alle monner drar i den her perioden. Og på sikt kan alle bedrifter i Alta bli mer digitale. Man kan jo like gjerne handle på nett i Alta, istedenfor hos store, utenlandske nettbutikker. Man får varene levert hjem samme dag og knuser dermed global netthandel, sier han.

Slå ring om lokalsamfunnet

Ved å handle lokalt er man med på å slå ring om lokalsamfunnet. Ringvirkningene er mange. Lokale arbeidsplasser kan bestå og lokale bedrifter bidrar med skattemidler til kommunen. Lokale bedrifter gir også ungdom en fot inn i arbeidslivet og stiller opp som sponsorer for lag og foreninger.

Ideen fikk Kjetil fra handelsstanden i Hammerfest, som har gjort det samme. Han er takknemlig for alle som har bidratt så langt til handleialta.no - Bedriftene har vært helt fantastiske, de hev seg rundt og sa ja, noe som er veldig bra. Jeg må også takke Alta kommune og Sparebank1 Nord-Norge for finansering. Det er gratis for bedriftene å være med og det kommer nok godt med for dem. Webdesigneren, Kadu, har stått for utforminga og har gjort en fantastisk jobb, sier han.

Næringsforeninga er veldig fornøyd med at Alta Lastebilsentral stiller opp med en god og effektiv budbilløsning.

Trykk her for å se hvilke butikker som leverer hjem til deg.