- Vefas er en samarbeidspartner man er stolt av

Søndag 3. juli starter sesongen for triatlet Martine Hoaas. Med en god treningssesong i banken er altaværingen klar for å gi jernet i den kommende sesongen.

foto
Med Vefas Retur på laget, er Martine Hoaas klar for en ny sesong som profesjonell triatlonutøver. Foto: Privat
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Den første konkurransen i årets sesong blir Challenge Vansbro i Sverige, hvor Martine deltar på halv Ironman-distansen 3.juli. Det vil si at hun skal gjennom 1900 meter svømming og 90 kilometer på sykkelsetet før hun går løs på en halvmaraton.

Som oppvarming til Challenge Vansbro kjører hun dansk mesterskap i kvart distanse 25. juni.

- Målet for sesongen er å gjøre det bedre enn i fjorårssesongen. Vi har nettopp hatt 10 uker treningsleir på Mallorca og jeg har sykla mer enn jeg noen gang har gjort tidligere. Treninga har gått bra og jeg har hatt god progresjon på trening, men det er først i konkurranser man ser om det går riktig vei, forteller Martine som syns det blir spennende å se hvordan hun ligger an i forhold til konkurrentene etter en lang vinter.

Støttende samarbeidspartner

Siden 2020 har Vefas Retur vært en av samarbeidspartnere til Martine, noe som gir henne større rom til å satse ytterligere på karrieren som triatlonutøver.

- En samarbeidspartner som Vefas Retur er med på å gi meg som utøver en mer stabil hverdag, hvor jeg kan fokusere på det som er viktig for å bli god og alltid ha fokus på å bli bedre. Jeg jobber fortsatt med å komme på nivå med verdenseliten, det betyr derfor at jeg må trene mer for å bli bedre og ha tid til å hvile nok, forteller Hoaas.

foto
I sesongens første konkurranse skal Martine gjennomføre en halv Ironman-distanse. Det vil si at hun skal gjennom 1900 meter svømming, 90 km sykling og 21,097 km løping. Foto: Privat

Gode samarbeidspartnere er viktig å ha for å kunne opprettholde en god progresjon og samtidig få mest mulig ut av treninga og arbeidet hun legger ned. Vefas Retur bidrar med mye positivt i Martine sin satsning som triatlonutøver.

- Vefas Retur er en støttende samarbeidspartner. Jeg merker at de heier på meg gjennom hele året og det betyr mye for meg. Det er fint å ha en samarbeidspartner man er stolt av, Vefas Retur jobber for miljøet og det passer med mine verdier, forklarer Martine.

Miljø er en av hjertesakene til altaværingen og hun forteller at hun prøver å ta miljøbevisste valg.

- Vi resirkulerer selvfølgelig, samtidig som jeg prøver å finne litt smartere løsninger og gjenbruke ting om igjen, forteller Martine.

Full Ironman i september

Videre i sesongen skal Martine delta på en full Ironman-distanse i Italia i september.

- Jeg kommer til å delta i flere konkurranser i år, men disse har vi satt opp som mål å delta i hittil. Som proffutøver trenger man ikke melde seg på så god tid i forveien og vi har sånn sett litt mer frihet, sier Martine.

På denne måten kan hun se an formen underveis i sesongen og finne de konkurransene som passer best for henne.

Vefas Retur er stolt samarbeidspartner til Martine Hoaas og gleder seg til å følge med altajenta i sesongen som venter.

- Triatlon er en smal idrett for spesielt interesserte. Vi syns det er tøft at noen bruker så mye tid og ressurser på denne idretten. Når Martine bruker så mye energi på å bli god, så er det artig å være med og bidra til at ho får oppfylt drømmen sier, sier salg- og markedssjef i Vefas Retur, Rune Berg.

Skaper bolyst

For Vefas Retur er det viktig å samarbeide med flere større og mindre aktører i Altaregionen. De mener dette er med på å skape bolyst.

- Vi samarbeider også med Emil Mikalsen som konkurrerer i snowcross, i tillegg har vi inngått en intensjonsavtale med rideklubben hvor vi ønsker å være med på å realisere ridebanen på Aronnes, forteller Rune.

foto
Vefas Retur er stolt samarbeidspartner til Martine Hoaas. Foto: Privat

Vefas Retur samarbeider også med Alta Live, Sørøyrocken, Alta IF Håndball og Bossekop UL.

Målet med samarbeidsavtalene i lokalsamfunnet er todelt.

- Vi ønsker å være en partner som bidrar til at det skjer noe i regionen og at ildsjeler og frivillige får drahjelp til å skape aktivitet. Samtidig stiller vi krav til de vi samarbeider med, de må ha et bevist forhold til gjenbruk og kildesortering. Gjennom partnerne våre ønsker vi å få ut budskapet om at gjenbruk er viktig, avslutter han.

Vefas Retur ønsker Martine Hoaas lykke til med sesongen.