Anleggene skal tåle hundreårs-stormer med god margin

I den helt nye serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

I den tredje episoden får vi bli bedre kjent med sikkerheten ute på oppdrettsanleggene og for de ansatte. Kravene til dagens oppdrettere er langt større i dag enn det en gang var.

Grieg Seafood har kontinuerlig stort fokus på sikkerhet. Utstyr og redningsutstyr på båtene er blitt mye bedre og det utvikles stadig nye teknologier som tas i bruk på blant annet redningsvester.

Også anleggene er godt forberedt på å tåle hardt vær og storm.

foto
GOD MARGIN: Vidar Aamo Nikolaisen forteller at Grieg Seafoods anlegg skal tåle hundreårs-stormer med god margin.

-Alt utstyr må være godkjent og sertifisert, og er beregna av en tredjepart. I tillegg ganger vi det med tre, med tanke på sikkerhetsmargin på fortøyninger, slik at anleggene skal tåle hundreårs-stormer med god margin, sier produksjonssjef i Grieg Seafood, Vidar Aamo Nikolaisen.

Se mer i den tredje episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.