Sommerferie med barn? Hit bør du reise i sommer

Januar er høytid for bestilling av sommerferier, og ferske tall fra Virke Reiseliv viser at nordmenn planlegger å bruke mer penger på ferie i 2020 enn i 2019.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Hos Norges største feriearrangør tikker sommerbestillingene inn for fullt nå i begynnelsen av året, og det er tydelig at vi gjerne vil sikre oss litt sol og varme etter en noe laber sommer i fjor.

– Flere hotell begynner allerede å fylles opp i fellesferien. Som vanlig er det de beste hotellene og de beste rommene som går først. De blir gjerne bestilt med én gang de legges ut, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

foto
beach at Viva Bahia Garden. Foto: Mats Högberg

Sommerferie med barna

Reiserådgiveren Linda Breen får ofte spørsmål fra familier som lurer på hvilket reisemål de bør velge til årets sommerferie. Hun har selv vært på de fleste av Vings reisemål med sine egne barn, og deler gjerne sine erfaringer.

foto
REISEEKSPERT: Linda Breen jobber som reiserådgiver i Ving, og har selv vært på mange barnevennlige ferier.

Linda mener man i utgangspunktet kan dra hvor som helst med barn, men at det er viktig å tenke gjennom hva du vil ha ut av ferien, og hvilke behov du og familien din har.

– Trenger dere for eksempel mer enn ett soverom? Skal dere være mest på hotellet? Vil dere bo i nærheten av stranden? Er du i tvil, vil jeg anbefale å kontakte oss. Vi reiserådgivere har mye erfaring og kan enkelt guide deg til det perfekte hotellet for deg og din familie, forteller hun.

foto

Alcudia – et paradis for barnefamilier

Med sine langgrunne strender og populære familiehotell har Mallorca, og spesielt Alcudia, vært barnefamilienes udiskutable favoritt i en årrekke.

– Reisemålet er helt topp, både med tanke på flytid og fasiliteter. Her ligger alt til rette for en perfekt ferie for småbarnsfamiliene, med en usedvanlig barnevennlig strand og flotte familiehotell på rekke og rad, sier Linda.

foto

Vings familieparadis nummer én – det populære hotellet Sunwing Alcudia Beach ligger rett på den langgrunne, brede stranden. Hotellet mottok den svenske utmerkelsen Stora Barnsemesterpriset 2019 for beste familiehotell på Mallorca, blant annet takket være sine familievennlige rom.

Du kan for eksempel bo i romslige familierom, eller i en Happy Baby-leilighet med alt du trenger av barneutstyr, som barnestol, potte, badebalje, bleiebøtte og paraplytrille.

foto

I Alcudia er det flere Ving-hotell som er perfekt for barnefamilier. Populære Zafiro Palace Alcudia er et lekkert hotell som passer for deg som har litt høye krav til feriebostedet.

– Her kan du få det lille ekstra, som for eksempel takterrasse og boblebad, sier Linda.

foto
Sunwing Resort Makrigialos Foto: Nicholas Pitt

Hellas – klassikeren som alltid leverer

Hellas byr på øyer for enhver smak, enten man ønsker seg en liten, pittoresk perle eller et større reisemål med flere muligheter for utflukter og aktiviteter. Begge deler passer for barnefamilier, men større øyer som Rhodos og Kreta har desidert flest hotell tilpasset barnefamilier.

– Om du skal til Rhodos, vil familien elske Sunwing Kallithea Beach. Det ligger vakkert til, rett ved stranden, bare fire kilometer utenfor Rhodos by. Her kan ungene boltre seg i flere basseng, ha det gøy i barneklubben og la seg underholde av show og aktiviteter. Samtidig er både Rhodos by og mange andre utfluktsmål rett i nærheten, forteller Linda.

foto

Gresk familieidyll

I den koselige, lille feriebyen Kolymbia er du garantert en fredelig familieferie. For ikke så lenge siden var Kolymbia bare en stor aprikoslund mellom Lindos og Rhodos by. Med sin perfekte beliggenhet rett ved den fine og rolige stranden var det bare et spørsmål om tid før badelystne sommergjester skulle oppdage stedet.

– Det barnevennlige hotellet Kolymbia Star har flere bassengområder med vannsklier for både store og små barn, rolige basseng for voksne samt aktivitetsbasseng, sier hun.

På Kreta anbefaler Linda den lille byen Makrigialos – en vakker perle som passer for både barnefamilier og andre som søker en avslappende ferie utenfor turiststrømmen. Her ligger det en kilometerlang sandstrand, som er blant Kretas beste, en liten havn og noen greske tavernaer.

– Det er en busstur på 2-3 timer fra flyplassen og inn til Makrigialos, men det er helt klart verdt det, sier Linda, som selv var der på ferie forrige sommer.

Det er også her du finner hotellene Sunwing Makrigialos Beach og Ocean Beach Club Kreta – to flotte hotell som passer perfekt for barnefamilien.

– Vil du heller bo i nærheten av Chania, kan du vurdere det hyggelige familiehotellet Rita Suites i Platanias eller Alexandra Beach, som har en fantastisk beliggenhet rett ved den langgrunne sandstranden i Agia Marina, tipser Linda.

foto

Mye for pengene i Tyrkia

Tyrkia har vært populært blant barnefamilier i mange år med sine spennende utflukter, flotte strender og herlige atmosfære. At det i tillegg er et svært rimelig land å feriere i er heller ingen ulempe. I Alanya finner du ekte tyrkisk kultur og hverdagsliv. Her kan du kombinere sol og sommer med spennende lokale markeder, utflukter og shopping.

– I Alanya er det flere familiehotell å velge mellom. Vårt SunConnect Green Garden er nyrenovert sommeren 2020 og ligger rett ved stranden. Hotellet Sunpark Garden er også et barnevennlig og bra hotell, forteller Linda.

foto
SIDE: Den lille havnen i Side kryr av restauranter, båter og fine, lokale butikker.

Side er også et perfekt reisemål med barn. Sentrum ligger vakkert til ovenfor og rundt byens lille havn.

Her blandes butikker og restauranter med historiske bygninger og romerske ruiner, og om kvelden kryr det i gatene av mennesker som nyter en kveldstur og titter i butikkene.

– Hvis du vil ha en skikkelig barnevennlig ferie anbefaler jeg vårt populære Sunwing Side Beach, som ligger på den østre stranden. Her kan du se frem til en herlig familieferie med blant annet Lollo & Bernie, mulighet for å bestille All Inclusive og mange aktiviteter både på dag- og kveldstid. Et annet alternativ er et av våre SunConnect-hotell, hvis du vil være både avkoblet og oppkoblet i ferien. Du kan velge hotell med eller uten beliggenhet på stranden, sentralt eller litt utenfor byen, luksuriøst eller litt enklere.  SunConnect Side Resort  er et av våre mest populære familiehotell i Tyrkia.

Nesten like høy score får Seaden Sea World Resort & Spa, som ligger ved stranden et stykke utenfor Side. Her inngår dessuten All Inclusive i prisen slik at du får en virkelig behagelig ferie.