Her kan du få på plass perleraden om uhellet skulle være ute

Har du vært uheldig og mistet en eller flere tenner? Eurodent i Alta har flere tannleger og spesialister med lang erfaring som tilbyr trygg og god tannbehandling. De er klare til å hjelpe deg når du trenger det.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Dersom du har mistet en eller flere tenner, er kjevekirurgi løsningen. Eurodent gjennomfører tannundersøkelse og i samråd med tannlegen bestemmer dere planen videre.

- Hvis du mangler noen tenner kan du få nye med tannimplantat eller protese. Du bestemmer selv hvilken løsning du ønsker å gå for, forteller Tatiana Kondakova, som er avdelingsleder ved Eurodent Alta.

foto
Første gangen man besøker Eurodent får man en grundig sjekk av tennene, en behandlingsplan og fastpris for nødvendig behandling.

Tannimplantat er en titanskrue som opereres inn i kjevebeinet og den brukes til å feste nye tenner på. Det ser naturlig ut, varer hele livet og gir ingen smerter eller ubehag i fremtiden.

En protese er en avtagbar plate hvor kunstige tenner er montert på platen, og den festes i munnen ved bruk av klips. Protese er et rimeligere valg og det er ikke nødvendig med operasjon. Du kan også sette krone på din egen tann.

Klikk her for å bestille time.

På undersøkelse hos Eurodent vil tannlegen rense tennene for tannstein for å danne seg et best mulig inntrykk av hva som burde gjøres.

- Ut fra situasjonen og hvilken løsning du velger å gå for i samråd med tannlegen, vil dere legge en plan for behandlingen. Prosessen med å sette på tannimplantat kan ta mellom 8 og 16 måneder, det avhenger av om deler av tanna er knekt eller om du har mistet hele tanna, sier Tatiana.

foto
Det finnes flere fordeler med både protese og tannimplantat. Spør din tannlege hva som passer best for deg!

Både protese og implantater har sine fordeler. Eurodent anbefaler tannimplantat når tanna ikke kan reddes.

- Implantat er som dine egne tenner og tåler den samme belastningen som dine naturlige tenner. Derfor kan du ha et normalt kosthold. Med protese må du alltid tenke på hva du spiser, fordi protesen er ganske sårbar. Det er lengre garanti på implantat, den er vanskeligere å ødelegge, men den koster mer, forteller Tatiana.

Når det kommer til best mulig tannhelse, er anbefalingen fra tannlegene klar. Tannimplantat har flere fordeler både estetisk og helsemessig.

- For å sette krone på egen tann fjernes som oftest nerven og det fører til at tannen slutter å motta nødvendige mineraler. Noen ganger ser vi at en tann ikke tåler så mye sterke behandlinger, og da må krone eller bro settes på de neste tennene. Dette blir en ekstra belastning for de tennene og sånn sett er det mulig at man kanskje må fjerne nerven til alle tennene bro skal settes på. Det er tannlegen som veileder pasienter til best mulig løsning i hver individuell situasjon, sier Tatiana.

Klikk her for å bestille time.

Eurodent har flere tannklikker, blant annet i Alta, Oslo, Bergen, Trondheim og i Budapest. Over 100 erfarne og motiverte medarbeidere har hjulpet tusenvis av fornøyde pasienter siden 2007.

- Eurodents visjon er at alle skal ha muligheten til en god tannhelse til en overkommelig pris, med høye krav til kvalitet og garanti, forteller Tatiana.

Tannklinikken har investert i toppmoderne utstyr og de har også etablert et tannteknisk laboratorium for å kunne holde prisene nede på større tannbehandlinger som nettopp proteser og tannimplantater.

foto
Avdelingsleder ved Eurodent Alta, Tatiana Kondakova, forteller at Eurodents visjon er at alle skal ha muligheten til en god tannhelse til en overkommelig pris.

Første gangen man besøker Eurodent får man en grundig sjekk av tennene, en behandlingsplan og fastpris for nødvendig behandling.

- Vi tar panorama røntgenbilder av tennene, tannlegen undersøker tennene manuelt og tilstanden kartlegges. Så får pasienten en plan og pristilbud for videre behandling, sier Tatiana.

I Alta holder Eurodent til i lyse lokaler inne på AMFI Alta, hvor de deler lokale med Cityhud. Her finner du to erfarne tannleger og en oral kirurg som er klar til å gi deg tannbehandling av ypperste kvalitet. Eurodent har åpent mandag-fredag kl. 09-20 og lørdag 10-18.