Bli med på Altapostens juletur til Berlin!

Berlin i førjulstida er en magisk by. De vanlige severdighetene ligger på rekke og rad, men akkurat på denne årstiden kommer turister fra fjern og nær for å oppleve julemarkedene.

foto
Riksdagen i Berlin på kveldstid.
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

11.-15. desember, like før jula setter inn, kan du bli med Altaposten på juletur til den tyske hovedstaden. Turen byr på severdigheter som Olympiastadion, DDR-museet, KaDeWe, julemarked og TV-tårnet. Det er også lagt opp tid til førsteklasses shopping og gode spisesteder i en av Europas mest spennende byer.

Dag 1 – avreise til Berlin!

Turen arrangeres av Altaposten i samarbeid med Boreal Adventure. Reiselederen din møter deg på Alta Lufthavn 11. desember med billetter og reiseinformasjon. På Oslo lufthavn blir det tid til middag, før turen går videre til Berlin kl. 18. Etter ankomst kjører vi til vårt 4-stjerners hotell sentralt i Berlin. Etter innsjekk blir det et lite kveldsmåltid.

- Avreise kl. 11.15 med Norwegians rute DY321 til Oslo

- Avreise kl. 18.00 med Norwegians rute DY1108 til Berlin

foto
Berlin er godt kjent for sine tradisjonelle julemarkedet med glühwein.

Dag 2 – sightseeing, shopping og julemarked

Dagen byr på sightseeing gjennom det tidligere Vest-Berlin etter en god frokost på hotellet. KaDeWe er et berømt og elegant varehus på 7 etasjer med et stort utvalg av klær, mat, kosmetikk og interiør. Det anbefales sterkt et besøk til delikatesseavdelingen i 6. etasje. Videre går turen til julemarkedet ved Kaiser Wilhelms minnekirke. Bodene er fylt med julens delikatesser og glühwein er selvfølgelig en sentral del på ethvert julemarked. Dagen avsluttes med middag på en typisk tysk tradisjonskneipe med god mat.

Dag 3 – en reise tilbake i tid

Etter frokost er det tid for sightseeing og guidet tur i det tidligere øst-Berlin. Underveis på turen stopper vi og ser på restene av Berlinmuren og andre kjente attraksjoner som Checkpoint Charlie. Det blir også stopp ved TV-tårnet, hvor du har mulighet til å oppleve byens beste utsikt. For de som ønsker å se byen fra en annen vinkel anbefaler vi en båttur på elven Spree – eller man kan besøke DDR-museet og se hvordan berlinerne hadde det bak «jernteppet». Reiseleder tar oss med til julebutikken Käthe Wohlfart og tipser om gode restauranter like ved hotellet.

foto
TV-tårnet i Berlin er en kjent attraksjon, hvor du kan oppleve byens beste utsikt.

Dag 4 – Se mer av Berlin

Etter frokosten er formiddagen til fri disposisjon. Ved lunsjtid drar vi ut og opplever mer av Berlin, ser Olympiastadion og besøker enda et julemarked. Vi besøker også sjømannskirken i Berlin, kjent for sine gode vafler. På kvelden blir det avslutningsmiddag på Höfbrauhaus med tysk tradisjonsmat, topp stemning og god musikk.

Dag 5 – hjemreise

Etter frokost har vi 2-3 timer på en tur til byens paradegate Kurfürstendamm som ligger like ved hotellet. Klokken 12 er det avreise med buss til flyplassen og i tre-tiden er det avreise til Oslo. På Oslo Lufthavn blir det flybytte og vi reiser videre til Alta med ankomst kl. 20.10.

- Avreise kl. 14.45 med Norwegians rute DY1105 til Oslo

- Avreise kl. 17.10 med Norwegians rute DY328 til Alta

foto
KaDeWe er et berømt og elegant varehus på 7 etasjer. Her kan du gjøre unna julegavehandelen.

Reisefakta

 • Dato: 11.-15. Desember 2022

 • Påmeldingsfrist: 25. September 2022

 • Pris: 10 850 kr

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure

 • Flyreise Alta – Berlin t/r inkl. 2 kolli og setereservasjon

 • Busstransport iht. program

 • 4 overnatting inkl. frokost på 4-stjerners hotell sentralt i tidligere vest Berlin

 • 1 kveldsmåltid første kveld på hotellet

 • 1 middag på en Berliner "kneipe"

 • 1 middag med drikke på Hofbräuhaus

 • Sightseeing med loklaguide dag 2 og dag 3

 • Kaffe og vafler i Sjømannskirken

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 4 netter kr 1 400,-

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord

Telefon: 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no