Den sjette episoden handler om rømming og hvordan man frykter den skal komme opp i Altaelva. Trenden har vært god, og de siste årene er det nesten ikke fanget oppdrettsfisk i Altaelva. Punktum! - Vi som oppdrettere tar ansvaret på alvor. Vi skal unngå rømming og ikke være med på å forurense elva i det hele tatt, det er hovedprioriteten vår og vi har nulltoleranse på rømming, forteller konserndirektør i Grieg Seafood, Andreas Kvame.
Å hindre rømming handler om å holde fokus på dette, hver eneste dag på jobb. Grieg Seafood og de andre oppdretterne jobber sammen med ALI for å overvåke situasjonen i elva. - Jeg syns det egentlig er fint at vi klarer å leve i sameksistens; ha en veldig viktig næring for Alta og Finnmark som oppdrettsnæringa er, samtidig som vi har en helt fantastisk elv her. Verdens beste lakseelv, sier Jessica Lien Johnsen, økonomisk ansvarlig i Grieg Seafood Finnmark.
Se mer i den sjette episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.