- Vi har nulltoleranse for rømming

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Den sjette episoden handler om rømming og hvordan man frykter den skal komme opp i Altaelva. Trenden har vært god, og de siste årene er det nesten ikke fanget oppdrettsfisk i Altaelva. Punktum! - Vi som oppdrettere tar ansvaret på alvor. Vi skal unngå rømming og ikke være med på å forurense elva i det hele tatt, det er hovedprioriteten vår og vi har nulltoleranse på rømming, forteller konserndirektør i Grieg Seafood, Andreas Kvame.

Å hindre rømming handler om å holde fokus på dette, hver eneste dag på jobb. Grieg Seafood og de andre oppdretterne jobber sammen med ALI for å overvåke situasjonen i elva. - Jeg syns det egentlig er fint at vi klarer å leve i sameksistens; ha en veldig viktig næring for Alta og Finnmark som oppdrettsnæringa er, samtidig som vi har en helt fantastisk elv her. Verdens beste lakseelv, sier Jessica Lien Johnsen, økonomisk ansvarlig i Grieg Seafood Finnmark.

Se mer i den sjette episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.