Slik transporteres norsk laks ut til det danske kjøkken

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

I den ellevte og siste episoden av «Fra smolt til sushi» tar vi turen til København. Laks fra Finnmark er etterspurt over hele verden. Fiskehandleren Jacob Kongsbak Lassen velger utelukkende fisk fra Grieg Seafood og Norge. - Norsk laks er det beste og vi får den samme kvaliteten 365 dager i året. Vi kjøper laks primært fra en leverandør for å sikre at vi alltid har den samme kvaliteten og den samme varen, sier innehaver Jacob Kongsbak.

Fiskehandleren fileterer laksen og pakker den, før den transporteres ut til cafeer og restauranter. Danmark er et land med ivrige syklister og transport av finnmarkslaksen foregår med sykkel.

Se mer i den siste episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.