Dette senteret er fylt med sjel

Parksenteret i Alta var i sin tid Finnmarks største kjøpesenter, men har i årenes løp utviklet seg til å bli mer enn bare et kjøpesenter. På senteret finnes mange ulike bransjer og butikker, og felles for alle er deres store fagkunnskap som gjør det mulig å også yte et variert spekter av tjenester for kundene som kommer innom.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

For de ansatte i butikkene på Parksenteret er det viktig at kundene føler seg velkomne. Kompetansen og fagkunnskapen til de ansatte gjør at de har mulighet til å tilby flere ekstratjenester til kundene. Kilden har et av Norges største utvalg innen strikkegarn og det er ikke sjeldent kundene kommer og ber om råd til strikkeprosjektet sitt. - Kundene kan ha kjørt seg fast i mønsteret og det er ikke nødvendigvis så lett å se hvordan veien videre går, så da kommer de hit med strikketøyet sitt, forteller Vigdis Seljeseth.

Viktig å kunne tilby tjenester i Alta

Hun og mannen Øyvind Seljeseth har drevet butikk i mer enn 20 år og gjør alltid sitt beste for at kundene skal få en god handleopplevelse. - Vi er mer enn bare en butikk, og her har vi skredder og skomaker som virkelig kan faget sitt. De fleste av oss har av og til behov for å få ting skreddersydd, derfor er det viktig for oss å kunne tilby denne tjenesten i Alta, sier hun.

foto
VIKTIG: For Vigdis Seljeseth og mannen Øyvind er det viktig å kunne tilby tjenester som skredder og skomaker i Alta.

Tom Egil redder dine gamle minner

Tom Egil Olsen hos enfotobutikk.no forteller det er ekstratjenestene som gjør butikken unik. Blant annet kan de hjelpe med å fikse gamle eller ødelagte bilder, noe som settes stor pris på hos kundene.  -Retusjering for å fikse gamle eller ødelagt bilder er jo noe som netthandelen ikke kan konkurrere med, vi er jo til stede og strekker oss litt lenger for at kundene skal føle seg sett, sier han.

foto
PUSLESPILL FRA ALTA: Tom Egil Olsen har fått laget opp puslespill med motiv fra Alta.

Lidenskap for faget

Kompetansen til de som har startet sin egen butikk er enorm, og det er mye av bakgrunnen til hvorfor butikkene på Parksenteret kan yte ekstratjenester. - Her på Parksenteret har vi gode og trygge butikker, som alle yter tjenester på hver sin måte. Og mange av de finner du ikke andre steder i Alta, forteller frisør Astrid Hay Kivijervi hos Hårek Frisør, som er en av få frisører i Alta som tilbyr barbering.

foto
TJENESTER: Alle butikkene på Parksenteret yter tjenester på hver sin måte, sier Astrid Hay Kivijervi hos Hårek Frisør, som er en av få frisører i Alta som tilbyr barbering.

Butikkeiernes kombinasjon av kompetanse og lidenskap for faget sitt er inspirerende, både for kunder og de ansatte i butikkene på Parksenteret. - Lidenskapen gir automatisk mer stå-på-vilje, man brenner rett og slett litt ekstra for faget, sier Astrid. På Parksenteret, som er kjent som senteret med det store hjertet, finner du også lekebutikken Kozmos. Kirsti Finstad og hennes ansatte kan gi deg råd om bursdagsgaver for de minste. For Kirsti er god kvalitet og service viktig. På klesbutikken Gøts får du hjelp til å finne det rette antrekket. Lidenskap for mote og klær gjorde at Janne Mathisen startet Gøts som tilbyr klær fra topp til tå for både han og henne. Inne på Alta Blomster og Dekor er det full aktivitet og blomster leveres til livets små og store anledninger. Her finnes det også mye fint til hjemmet. I tillegg finnes flere andre tjenester som treningssenteret Feel24, den medisinske hudklinikken Beauty By Reza og spisestedene Wing Wah House og Minty Cafè og Matbar.

Ny cafè i andre etasje

Minty Cafè og Matbar åpnet nylig i andre etasje på Parksenteret. Eier Damian Jasiurkowski har brukt lang tid på å hente inspirasjon og resultatet har blitt en koselig og urban cafè. Navnet gjenspeiles i det mintgrønne interiøret, som gir en koselig og innbydende stemning. Med seg på laget har Damian blant annet den eminente kokken Mariusz Piotreowski, som har jobbet som kokk en årrekke i Portugal og Warszawa i Polen. Dette kan man tydelig se når man både smaker og får den bestilte retten fremfor seg, dandert som i en europeisk storby. - Sammen med Mariusz har vi laget cafeens meny, forteller Damian om den kompetente kokken.

foto
VELKOMMEN: Damian Jasiurkowski ønsker nye og gamle gjester velkommen til en ny cafeopplevelse på Parksenteret.