Stor guide: Dette er sommerens beste hotellvalg

Hotelljungelen kan virke overveldende og uoversiktlig, men én reisearrangør har gjort sitt ytterste for at du enkelt skal finne et hotell som passer perfekt for deg.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

– Med tanke på hvor utrolig mange hotell du kan velge mellom i dag skjønner jeg godt at mange synes det er vanskelig. Jeg synes det kan være vrient selv, innrømmer Siri Røhr-Staff i Ving.

For å gjøre det enklere å velge riktig har Ving i en årrekke jobbet med å utvikle skreddersydde hotellkonsepter basert på innspill og tilbakemeldinger fra folk som deg og meg. Resultatet er rendyrkede hotell for deg som reiser med barn – og for deg som reiser uten.

– Innspillene får vi blant annet fra vårt eget reisepanel. Det består av flere titalls tusen reiseglade som mer enn gjerne deler sine meninger om forskjellige tema. Det kan være alt fra hotellopplevelser til miljøspørsmål, forteller Siri.

foto
SKREDDERSYDD FOR DEG: Vings konsepthotell er designet for en ultimat ferie, enten du reiser med eller uten barn.

Tall fra den aller ferskeste undersøkelsen viser at hele 66 prosent bestiller reisen sin fra en kjent feriearrangør fordi det føles trygt.

– De handler både om at man kan føle seg trygg på at hotellet faktisk er slik det fremstår, og at man vet man får hjelp hvis noe skulle skje på reisen.

I tillegg svarte hele én av fire at det er viktig for dem at hotellene er tilpasset behovene man har på ferie. Allerede i 2014 slo Ving fast at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før.

– Hotellet har blitt mye mer enn bare et overnattingssted. For mange er det hotellet et reisemål i seg selv. I tillegg bruker vi en god del penger på ferien vår, og vi vil ha det fint, sier hun.

foto

Hotellene for deg som reiser med barn

Sunwing Family Resorts

Av alle Vings hotell er det særlig 10 som anbefales til barnefamilier, og det er de populære Sunwing-hotellene. De ligger blant annet på Kreta, Kypros, Mallorca og i Tyrkia. Det er mange gode grunner til at disse er blant de beste alternativene når du skal på familieferie, men den viktigste er at hotellene er spesielt tilrettelagt for familier med barn.

Hvor godt tilpasset hotellene er ser du allerede når du skal bestille. Du kan velge blant en rekke skreddersydde familierom- og leiligheter, avhengig av hvor gamle barna er og hvor mange dere er. Hva med å bo i en egen Lollo & Bernie-suite med lekent design, fargeglade detaljer og masse spill og leker? De populære maskotene kommer selvfølgelig også på besøk.

Hvis du reiser med barn under 3 år kan du gå for de barnesikre Happy Baby-leilighetene. De ligger nesten alltid på bakkeplan med en inngjerdet terrasse, og dere får låne barneseng, nedfellbar paraplytrille og barnestoler.

De forskjellige romtypene kan du lese mer om her.

foto
MORO: Lollo & Bernie gjør familieferien ekstra morsom.

I tillegg spiser alle barn under 12 år gratis, og de har sin egen buffe.

Til og med spaet og treningsopplegget er tilrettelagt for familier. På Sunwing kan barna få prøve Lollos økologiske oljemassasje eller Bernies sjokolademassasje. Reiser du med litt eldre barn (fra 11 år) kan dere få spabehandlinger sammen.

I sommer introduserte Sunwing også familietrening. Det arrangeres skreddersydde familietimer med dyktige instruktører, og barn helt ned i 3-års alderen kan leke seg med foreldrene på familiegymnastikk og barnevennlig yoga. På Sunwing har det nemlig aldri vært sånn at det ene trenger å gå på bekostning av det andre.

foto
AKTIV LEK: Sunwing tilbyr familietrening, og barn ned i 3-årsalderen kan leke seg på en aktiv ferie.

Se alle Sunwing Family Resorts

Hotelleksempler

Sunwing Side Beach, Side

Sunwing Alcudia Beach, Alcudia

Sunwing Makrigialos Beach, Kreta

foto

Ocean Beach Club

De siste årene har det kommet tre nye hotell i Sunwing-familien som ble en umiddelbar suksess: Ocean Beach Club.

O.B.C. er designhotell for familier bygget på de samme prinsippene som Sunwing Family Resorts, men anleggene er mindre, roligere og mer personlige – og alle ligger rett ved havet.

Også her spiser barn under 12 år gratis, og det finnes barneklubb med skandinavisktalende personale og Lollo & Bernie. På de O.B.C.-hotellene som er nabo med Sunwing, kan du og familien benytte dere av alle Sunwing-aktivitetene dere vil, uten at det koster noe ekstra.

Her kan du lese mer om fasilitetene på O.B.C.

foto
DESIGN: Designhotellet vil bli elsket av store og små.

Alle suitene er tilrettelagt for barnefamilier. Er dere for eksempel en stor familie bør dere se nærmere på Generous Suite med plass til opptil 8 personer.

Reiser dere med badenymfer anbefales en av suitene med Swim Out, som Club House Pool Suite og Compact Pool Suite. Da har du direkte utgang til bassenget fra terrassen, og du trenger ikke å ligge ved hovedbassenget for at barna skal få bade – de kan bade hele tiden fra rommet. Det er kanskje ekstra praktisk hvis du har barn som sover på dagen. Da kan du sitte ute, bade og sole deg – rett ved barnet som sover inne i et svalt rom.

foto
BADEGLAD: Alle barn under 12 år spiser gratis, og for badenymfene kan man bestille rom med "swim out".

Se alle Ocean Beach Club

Hotelleksempler

Ocean Beach Club – Ayia Napa

Ocean Beach Club – Gran Canaria

Ocean Bech Club – Kreta

foto

Family Garden

Hvis du er på utkikk etter et mer prisgunstig familiehotell bør du se nærmere på de populære Family Garden-hotellene.

Alle har herlige bassengområder, god mat, skandinavisk eller engelsk barneklubb og et stort aktivitetstilbud. På noen av hotellene har Ving egne reiseledere, på andre er det hotellets eget personale som står underholdningen. Det kan være alt fra ansiktsmaling og lek for de minste, til sportsaktiviteter og familieshow.

foto
DEILIGE BASSENG: Family Garden er spesielt kjent for herlige bassengområder.

Og uansett hvor mange dere er i familien – på Family Garden er det leiligheter eller rom for alle. Samtlige hotell tilbyr leiligheter for minst fire personer, og noen helt opp til syv. På utvalgte Family Garden-hotell kan du i også  bestille tillegg for å gjøre ferien mer avslappende. Reiser du med små barn, og vil slippe å ta med deg alt for mye bagasje, kan du forhåndsbestille en Babypakke. Da står barneseng, barnestol og barnetrille og venter på dere når dere ankommer hotellet.

Ving har mange Family Garden-hotell på populære reisemål rundt i verden. Et godt råd er å ta deg tid til å lete etter akkurat din favoritt. Ser du etter et hotell med spa? Badeland? All Inclusive? Eller kanskje Lollo & Bernie?

foto

Se alle Family Garden

Hotelleksempler

Waterman Supertrus Resort, Kroatia

SunConnect Rising Star, Kypros

Viva Sunrise, Mallorca

foto

Hotellene for deg som reiser uten barn

Sunprime Hotels

Når du reiser uten barn, er det ganske deilig å bo på et hotell uten barn. Eller hva?

På Sunprime Hotels er det ingen som slår seg vrange under frokosten eller kriger med oppblåsbare krokodiller i bassenget – i alle fall ingen under 16 år. Alle hotellene har nemlig aldersgrense, så her kan du lene deg tilbake og nyte roen og stillheten.

foto

Alle rommene på Sunprime har lekker design med moderne interiør. Der venter deilige senger for late morgener, og små, men gjennomtenkte detaljer som håndklær, badekåper og tøfler.

Hvis du vil unne deg en ekstra fin hotellopplevelse er det en rekke suiter du kan velge mellom, for eksempel Prime Pool Suites – romslige 2-romssuiter hvor du kan hoppe rett ut i bassenget fra din egen terrasse. Eller hva med en Penthouse Suite, med havutsikt og egen jacuzzi på balkongen?

Se alle Sunprime

foto
AVSLAPPENDE: På Sunprime Hotels er det ingen oppblåsbare badeleker i vannet, så her kan du lene deg tilbake og nyte roen.

Sunprime-hotellene har egne spaavdelinger som tilbyr mengder av behandlinger, alt fra klassisk ansiktsbehandling til full kroppspleie fra topp til tå. Du kan få korte ekspressbehandlinger på 15-25 minutter, eller over tre timer med total velvære, hvis du vil skjemme deg skikkelig bort. Alle behandlinger utføres av profesjonelle hud- og spaterapeuter.

Og maten, selvfølgelig er maten en del av opplevelsen! Lokale og nasjonale spesialiteter, brød, bakverk, oster, skinker, frukt og grønnsaker – og en velkomponert vinliste. På restaurantene er interiøret elegant, atmosfæren avslappet og maten vellaget. De dyktige kokkene legger stor vekt på å bruke de beste råvarene for å skape et variert utvalg.

Les hvorfor du bør velge Sunprime neste gang.

Hotelleksempler

Sunprime Side Dogan Beach, Side

Sunprime Platanias Beach, Kreta

Sunprime Miramare Beach, Rhodos

foto

Prime Select

Vings Prime Select-hotell passer også veldig bra for deg som reiser alene eller i voksent selskap. Hotellene har god standard, koselige restauranter og en avslappet atmosfære. I denne kategorien finner du både trendy designhotell og intime boutiquehotell, og flere av Vings mest populære hotell er nettopp Prime Select-hotell.

Hotellene har alltid minst fire hjerter, som er Vings egen hotellklassifisering. Den er ikke utelukkende basert på romstandarden, men på en helhetsvurdering av standard, fasiliteter, aktiviteter og beliggenhet. Ving legger også stor vekt på tilbakemeldingene fra gjestene når de klassifiserer hotellene sine.

foto

Prime Select-hotellene finner du mange steder, blant annet i Hellas, Spania og Bulgaria. Alle hotellene har basseng, og du har du alltid kort vei til et stort utvalg av restauranter og butikker, uansett hvor du bor.

Mange av hotellene har også treningsrom og tilbyr aktiviteter, og flere av dem har aldersgrense, men ikke alle. Hvis du allerede vet hvilke hotellfasiliteter som er viktig for deg i ferien anbefales det at du undersøker om hotellet har disse før du bestiller.

Se alle Prime Select

Hotelleksempler

Pearl Beach Hotel, Kos

Bella Vista Village, Kreta

Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel, Alcudia