- De blomster når de får prøve seg

I serien “Fra smolt til sushi” får vi komme på innsiden av oppdrettsnæringa. Grieg Seafood åpner dørene og tar oss med på laksens reise fra rogn til middagsbordet.

foto
Annonsørinnhold produsert av Altaposten.nos markedsavdeling

Den fjerde episoden handler om ungdom i bransjen og hvilke utdanningsmuligheter de har. Grieg Seafood har et nært samarbeid med Nordkapp videregående skole.

Lise Sandberg er lærling i Grieg Seafood og elev ved Nordkapp videregående skole. - Det du lærer i teori på skolen, får du prøvd ut i praksis og sett hvordan ting fungerer i samsvar med det vi lærer på skolen, sier hun.

Lærer Ronny Lyder ved Nordkapp videregående skole syns det er artig å se at ungdom ønsker seg inn i oppdrettsnæringa. - Jeg ser en enorm forskjell på elevene i en klasseromsituasjon og i det praktiske. De blomstrer når de får prøve seg. Det ser du både på utvikling og interessen, forteller han.

foto
LÆRLING: Lise Sandberg er lærling i Grieg Seafood

Også Grieg Seafood ser verdien av ungdom som er interessert i bransjen.

- Ungdommene i Finnmark søker seg til fiskeri og havbruk. Bedre kan det ikke være for oss i sjømatnæringa som trenger gode fagfolk fremover, sier samfunnskontakt i Grieg Seafood, Roger Pedersen.

Se mer i den fjerde episoden av “Fra smolt til sushi”, som sendes på altaposten.no mandag fra kl. 17.00.