Får Kløfta i gang neste år

AP vil starte med Kløfta-tunnelen straks de har vunnet valget.

FLASKEHALS: Brede doninger sliter i Kløftra, spesielt på vinterstid. Tunnel er løsningen som skal på plass.  Foto: ARkiv

Noindex

Det er løftet 3. kandidat i Finnmark, Steinar Karlstrøm, kommer med i en pressemelding.

– I vårt forslag til NTP 2018-2029 er jeg spesielt glad for at RV93 Kløfta er fullfinansiert i første periode. H/Frp hadde kun finansiert oppstartsarbeid i første periode. Med Arbeiderpartiets forslag vil utbedring av RV93 gjennomføres i perioden 2018-2023, melder Karlstrøm.

– Kløfta er i dag en flaskehals i transportkorridoren, Hammerfest-Alta-finskegrensa, som er fylkets viktigste godskorridor inn og ut av fylket. Innbyggerne i Kautokeino og indre Finnmark vil få en sikker vei med tunnel her. Rassikring er også nødvendig for å bedre regulariteten og få lagt til rette for modulvogntog i Vest-Finnmark, sier Karlstrøm.

  • Prosjektet har en ramme på ca en milliard kroner.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Noindex