Johaug-rivalens muskler vekker oppsikt - fikk et spesielt tilbud

Finske Krista Pärmäkoski (27) imponerer med muskelstyrken sin – også utenfor langrennsløypen.

Krista Pärmäkoski og Therese Johaug etter at sistnevnte vant et verdenscuprenn i Dobbiaco i 2015.   Foto: Luciano Solero / TT NYHETSBYRÅN

langrenn

I august ble Sveriges Charlotte Kalla sammenlignet med Marit Bjørgen etter at den svenske jenta la ut en imponerende treningsvideo på Instagram.

– Kroppen er nesten i klasse med Marit Bjørgen, skrev den finske avisen Iltalehti.

Kalla og finske Krista Pärmäkoski er to av de løperne som forventes å gi Therese Johaug tøffest kamp i comebacksesongen.

Nå får også Pärmäkoski oppmerksomhet for musklene sine. 27-åringen trente i Lahti forrige uke da noen styrkeløftere spurte henne hvor mye en skiløper kunne løfte i benkpress.

Pärmäkoski bestemte seg for å finne det ut. Hun testet seg i en benkpressvariant som innebærer at man ikke har beina i bakken.

– Jeg tok 34 repetisjoner med 40 kilo, forteller Pärmäkoski til Iltalehti.

Styrkeløfterne var svært imponerte – det førte til at langrennsstjernen fikk et noe spesielt tilbud.

– Styrkeløftforbundet forsøkte å få meg til å stille opp i det finske mesterskapet neste uke. Jeg takket nei, for jeg er på leir da, sier hun.

Pärmakoski hadde et svært vellykket OL. Finlands langrennsheltinne reiste hjem fra årets leker i Pyeongchang med to bronse- og én sølvmedalje. Hun har også flere VM-medaljer, men ingen gull i mesterskapssammenheng.

Det kan komme i Seefeld-VM i februar.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

langrenn