Forfang frykter vannplaning – vurderer ekstra dressbytte

Det skal øse ned over Innsbruck torsdag. Johann Forfang aner knapt hvordan han skal klare å holde seg tørr i regnværet.

Johann André Forfang er spent på forholdene i Innsbruck torsdag.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

vintersport

– Står jeg pissblaut på sletta, bør man vel finne seg tørt tøy og en annen dress før finaleomgangen, sier Forfang foran det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka.

Mellom 25 og 30 millimeter med regn kan skape problemer for hoppukearrangøren i Bergiselbakken.

– Det kan bli vannplaning. De får blåst unna en del vann med blåserne på toppen. Kjører dem hyppig, klarer de kanskje å holde sporet åpent, sier TSK-hopperen.

– Får du vannplaning, stopper du mot hoppet. Det ønsker man seg ikke, men det har jeg nesten aldri sett i verdenscupen. Da prøver de vel å vente en stund til sporet er uten overvann, fortsetter Forfang.

Han ble nummer elleve i onsdagens kvalifisering etter et hopp på 123,5 meter. For en gangs skyld slapp Forfang unna de verste forholdene.

– 11.-plass er grei kvalik. Det var på en måte det som var oppgaven etter alt som skjedde med vær og vind, sier Tromsø-hopperen.

12,1 poeng fra pallen

Forfang har ikke helt gitt opp pallen i sammendraget i hoppuka. 12,1 poeng skiller den trønderbaserte hopperen fra topp tre i hoppuka.

– Jeg vet godt hva som må endres fra dagens kvalifisering. Det handler om balansen i kjøringen. Det er ganske mye trøkk i radien her, føler jeg. Det er viktig å sitte i balanse for å kunne stå imot og ikke bli dyttet ut av balanse. Det kan jeg helt klart fikse til i morgen. Det kan du fikse fra hopp til hopp, sier hoppukesekseren.

To renn gjenstår i årets tysk-østerrikske hoppuke: Innsbruck (torsdag) og Bischofshofen (lørdag).

Japanske Junshiro Kobayashi vant kvalifiseringen foran hoppukas lederduo Kamil Stoch og Richard Freitag.

Daniel-André Tande var beste norske hopper på sjuendeplass etter et hopp på 128 meter.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

vintersport