Tromsø-talent (20) best av de norske i storritt

Remco Evenepoel fra Belgia var best på torsdagens tøffe etappe i Volta ao Algarve. Alexander Kristoff sparte beina til senere etapper og var langt bak.

Andreas Leknessund ble beste nordmann på torsdagens tøffe etappe i Volta ao Algarve. Her fra et tidligere ritt.   Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

sykkel

Over 20 minutter etter at Evenepoel hadde jublet for seier slet Kristoff seg i mål sammen med et par av rytterne fra det norske Uno-X-laget som deltar i rittet.

Kristoff kunne glede seg over at UAE-lagkamerat og hjemmefavoritt Rui Costa tok 4.-plassen på etappen og klatret til 3.-plass i sammendraget.

Etappen ble avsluttet med en 7,5 kilometer lang stigning som skilte mye. Også tidligere på etappen var det kupert terreng som sprengte feltet. Tre av Uno-X-rytterne hang med lenge, men den siste stigningen ble for tøff også for dem.

Best av de norske var Andreas Leknessund (20) fra Tromsø, som kom i mål til 27.-plass og var 2.01 minutt etter vinneren. Torjus Sleen ble nummer 34 og Markus Hoelgaard 48.

Evenepoel fra QuickStep-lag vant foran Maximilian Schachmann og Dan Martin.

Volta ao Algarve fortsetter fredag og avsluttes søndag.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sykkel