Tomas Kristoffersen klar for TUIL

Tomas Kristoffersen (25) har signert toårskontrakt med gamleklubben.

SIGNERT: Tomas Kristoffersen og Jonathan Hill.  Foto: TUIL

fotball

25-åringen signerte i dag en toårskontrakt med klubben han spilte for i perioden 2010–2016.

Etter én sesong i Sandnes Ulf og én i Åsane, har Kristoffersen nå kommet hjem til Tromsdalen.

– Det er en signering som har kommet i stand i 14. og ikke i 12. time. Vi gjør denne signeringen utelukkende fordi Tomas har den relasjonen til TUIL som han har, sier daglig leder, Inge Takøy, og utdyper.

– Han er oppdratt i klubben og har vært to år ute. Vi har hatt dialog hele veien og vi er veldig fornøyd med å ønske Tomas velkommen hjem og glad for at han har signert en toårskontrakt med oss, sier Takøy.

Ønsket seg hjem

Kristoffersen debuterte for TUILs A-lag i 2012-sesongen og står oppført med 123 kamper og 20 mål for klubben før han dro foran 2017-sesongen. De to siste årene har han spilt 30 kamper for Sandnes Ulf og scoret fem mål, de samme tallene hadde han også i Åsane i fjorårssesongen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang og tror dette blir veldig bra. Jeg trente med TUIL i februar og synes laget og alt ser veldig bra ut. Det fristet å komme hjem, så jeg er veldig glad for at alt nå er på plass, sier Tomas Kristoffersen til iTromsø.

I januar var han på prøvespill hos den finske toppklubben RoPS, men valget falt altså på klubben han spilte så mange sesonger i.

– Det har vært andre muligheter og jeg har gått noen runder med meg selv om hva jeg hadde mest lyst til. I forhold til helhetspakken med trivsel, samt at jeg synes prosjektet i TUIL så veldig spennende ut, fant jeg ut at det var dette jeg hadde mest lyst til, sier 25-åringen.

– Går ned i lønn

Daglig leder Inge Takøy er klar på at det er et verdivalg som gjø at midtbanespilleren nå kommer hjem.

– Økonomisk er han på lik linje med det de andre har i TUIL. Han går godt ned i lønn fra det han har hatt de to siste årene. Vi er klubben med lavest lønn i divisjonen, og det gjelder også Tomas. For oss er det strålende å få han hjem. Han er en erfaren spiller på dette nivået, en lokal gutt, som kommer tilbake mer moden, både som spiller og person. Vi tror dette kan bli en veldig god historie for både Tomas og laget, men har også forventninger sportslig sett til at han kan ta ytterligere steg og utvikle seg til å bli enda bedre nå som han kommer hjem og får den roen rundt seg også, sier Takøy.

– Jeg tror vi kan overraske i år. Det er mye nytt i TUIL, men selv om det er en del endringer, tror jeg det blir veldig bra ut. Det har sett bra ut på trening og i de kampene jeg har sett, så jeg tror vi kan overraske i år, som i fjor. Det er en tøff divisjonen, men får vi flyten, tror jeg vi kan overraske igjen, sier Kristoffersen.

Tviler på flere

Nå har TUIL 21 spillere på kontrakt, én mer enn den opprinnelige planen.

– Det er 14 dager igjen til seriestart, så vi er helt på oppløpssiden. Jeg har lært man aldri skal si aldri i fotball, sier Takøy om potensielt flere signeringer.

Lån av spillere fra eliteserieklubben på andre siden av brua, tror ikke Takøy blir aktuelt i dette vinduet.

– Det blir kanskje mer aktuelt i neste vindu når vi ser status da. Bildene endrer seg fort i fotball og det kan også skje nå, at det gode samarbeidet med TIL aktualiserer seg i form av en overgang da. Nå har det vært mye fra TIL til TUIL, men sist var det TUIL til TIL (Anders Jenssen, journ.anm.) i dette vinduet, så vi får se, sier Takøy.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball