TIL-spiller kjøpes ut av de siste 23 månedene av kontrakten

For litt over halvt år siden fikk landsmannen Mour Samb terminert kontrakten. Nå har TIL også kvittet seg med forsvarsspilleren Mehdi Dioury.

FERDIG: Mehdi Dioury, her sammen med TIL-trener Simo Valakari, kommer ikke tilbake til Tromsø.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Det bekrefter TIL i en pressemelding tirsdag.

Senegaleserne kom til klubben i forkant av 2017-sesongen, men verken Samb eller Dioury klarte å slå til i Tromsø.

– Vi har gjort en avtale der han får noe igjen for å terminere kontrakten og det er en typisk sluttavtale, forteller sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Han vil ikke si hvor mye TIL må ut med, men bekrefter at det koster TIL mindre å terminere kontrakten sammenliknet med å ha ham ut 2020-sesongen.

Siden Slobodan Vuk også er ferdig i klubben, er alle tre som ble hentet inn for Trond Mohns fem millioner vinteren 2017, kjøpt ut av kontraktene.

– Del av kuttet

iTromsø skrev mandag om at TIL har kuttet 3,5 millioner på spillerbudsjettet.

– Det vi gjør med Mehdi er en del av det kuttet. Det frigjør noe, men vil ikke ha noen store påvirkninger for i år. Vi har ikke råd til en ny spiller på grunn av dette, sier sportssjefen.

Dioury har ikke funnet seg en ny klubb. Siden det internasjonale vinduet har stengt, er det begrenset med hvilke muligheter senegaleseren har.

– Han må nok vente til sommeren hvis han ikke finner seg en klubb i Skandinavia, sier Johansen.

Arbeidstillatelse

En av årsakene TIL fremhever, er problemer med arbeidstillatelsen til Dioury etter lite spilletid i TIL, samt da Dioury var på utlån i TUIL i 2018-sesongen

– Den sportslig utviklingen har heller ikke vært som vi trodde og håpet på. Da er det bare finne ut den beste løsning for begge parter, som i dette tilfellet er at vi terminerer kontrakten. Mehdi er fortsatt ung, og han har et stort potensial som spiller. Det er også en fordel for oss at vi fikk avklart denne saken. Det frigjør langsiktige ressurser som vi kan bruke på andre spillere, sier Johansen, ifølge til.no.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball