Søderlund ble matchvinner i Sverige i duell mot tidligere RBK-er

Med sitt første seriemål for Häcken sikret Alexander Søderlund tre poeng i mandagens møte med Helsingborg i Allsvenskan.

Alexander Søderlund scoret for sin svenske klubb Häcken i seieren over Helsingborg mandag.   Foto: Terje Pedersen

fotball

Etter tre strake uavgjortkamper i sesongåpningen kom omsider den første trepoengeren for Göteborg-laget.

Og det måtte en norsk spiss til for å sikre seieren.

Alexander Søderlund satte inn kampens eneste mål da det gjensto en halv time av kampen. Et innlegg inn i sekstenmeteren endte til slutt hos nordmannen, som dyttet ballen over mållinjen.

Den tidligere RBK-spilleren ble byttet ut et kvarter før slutt. Søderlund forlot Rosenborg til fordel for Häcken i vinter.

Den svenske sesongen ble stoppet av viruspandemien. Når Allsvenskan-sesongen først kom i gang, var det uten nordmannen. En hamstringskade satte Søderlund på sidelinjen de første kampene, men mandag var han omsider på banen – og scoret.

Mikkel Diskerud fra tiden i Rosenborg.  Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

For Helsingborg startet Mix Diskerud. Den tidligere RBK-spilleren ble byttet ut åtte minutter før full tid.

Med tre poeng tok Häcken seg opp på 6. plass på tabellen, mens Helsingborg ligger sist (16. plass) med ett poeng. Diskeruds klubb har fortsatt til gode å score så langt denne sesongen. Etter fire serierunder står de med målforskjell 0–8.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball