Lustig offisielt klar for Celtic

Presenteres i Glasgow fredag ettermiddag.

Sweden's Kim Kaellstroem, center, jubilates with teammates Sebastian Larsson, left, and Mikael Lustig, right, after scoring 1-0 during the EURO 2012 Qualifying Group E match between Sweden and the Netherlands at Raasunda stadium in Stockholm, Sweden, on Tuesday Oct. 11, 2011. (AP Photo/Scanpix Sweden/Pontus Lundahl) SWEDEN OUT   Foto: Scanpix

fotball

Mikael Lustig er nå offisielt klar for den skotske eliteserieklubben Celtic. Celtics hjemmeside ønsker svensken velkommen til «Paradis» i dag.

25-åringen passerte den medisinske testen hos Celtic og bekreftet avtalen i Glasgow i dag. Klubben melder at han vil bli presentert på en pressekonferanse senere i dag.

Han skal ha skrevet under på en tre— og et halvtårskontrakt etter å ha gått som Bosman-spiller fra Rosenborg.

- Det kjennes veldig bra. Det har vært en del klubber som har vært interessert, og det har vært kontakt med en italiensk klubb og litt i Spania, men magefølelsen sier at spillestilen i Celtic passer meg bra, sa Lustig til adressa.no i november.

Statistikksenter Skottland:

På tabelltopp

Celtic har en stolt klubbhistorie med sine svensker, der Henrik Larsson er det beste eksemplet.

Daniel Majstorovic spiller for klubben nå, mens Johan Mjällby og Fredrik Ljungberg også har spilt for Glasgow-klubben tidligere. Lustig vil komme til å kjempe med Adam Matthews, Cha Du-ri og Mark Wilson om høyrebackplassen hos «The Bhoys».

Celtic sikret onsdag sin niende strake seier med 1-0 i «Old Firm»-oppgjøret hjemme mot erkerival Rangers.

Triumfen sendte de grønnstripete til tabelltoppen i skotsk eliteserie med to poengs ledelse. I november lå Celtic på det meste hele 15 poeng bak Rangers, men klubben har på rekordtid hentet seg inn igjen.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball