Gamst takket nei til eliteserielag: Er i dialog med både norske og utenlandske klubber

Morten Gamst Pedersen blir ikke Sandefjord-spiller.

I TENKEBOKSEN: Morten Gamst Pedersen har fortsatt ikke funnet seg ny klubb foran 2020-sesongen.  Foto: Ronald Johansen

fotball

iTromsø skrev i forrige uke at den nyopprykkede klubben fra Vestfold hadde kommet med en henvendelse til Morten Gamst Pedersen. Den tidligere Blackburn-, Rosenborg- og TIL-spilleren har vært i tenkeboksen i noen dager, men har nå valgt å ikke gå videre med Sandefjord.

– Jeg har sagt nei til Sandefjord. Jeg holder dialog med noen andre klubber, skriver Gamst Pedersen i en SMS.

Etter lang ventetid besluttet TIL i januar å ikke tilby 38-åringen en ny kontrakt. Det skapte en del rabalder hos både supportere og i media.

Siden den gang har han trent med både Blackburn, TUIL og Senja. Tidligere har Gamst Pedersen sagt at han ønsker å spille fotball til han er minst 40 år.

Etter det iTromsø vet, er det både norske og utenlandske klubber som nå vurderer veteranen som hadde seks målgivende pasninger i Eliteserien i fjor. Det var flest i TIL og fire bak duoen Eirik Hestad (Molde) og Ylldren Ibrahimaj (Viking) – som hadde flest målgivende pasninger i Eliteserien.

For øvrig var det kun Magnus Wolff Eikrem som skapte flere sjanser enn Morten Gamst Pedersen enn TIL i Eliteserien 2019. Eikrem og Gamst skapte henholdsvis 62 og 61 sjanser.

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

fotball