Torsdag var det 15 kilometer fellesstart i Tour de Ski, og det ble et helt spesielt renn med utallige fall og stavbrekk.

Finn Hågen Krogh åpnet ganske rolig, men klarte å manøvrere frem i feltet og hadde muligheten til å kjempe om seier. Men han klarte ikke å være med helt fremme over den siste bakketoppen, og avstanden opp til de aller beste var litt for lang på oppløpet.

Mens Emil Iversen slo Sindre Bjørnestad Skar i spurten, endte Krogh på syvendeplass. Det ble målfoto om femte-, sjette- og syvendeplass, så det er ikke helt klart om Kroghs plassering blir stående. Tverrelvdalingen var alt annet enn fornøyd etter målgang.

– Det var jo bare rot, veldig vanskelig å få gjort noe som helst. Det var helt bingo. Men bra med norsk seier i hvert fall, sa en oppgitt Krogh til NRK rett etter rennet.

Ifølge landslagssjef Vidar Løfshus er det store sjanser for at Finn Hågen Krogh avbryter Tour de Ski og reiser hjem torsdag ettermiddag.

Løperne gikk 15 kilometer i en forkortet løypetrasé, og løpet inneholdt mye dramatikk. Martin Johnsrud Sundby gikk klokt og holdt seg unna farlige situasjoner. Han ble nummer åtte og er nummer tre i sammendraget.

Der leder sveitseren Dario Cologna.

Tour de Ski fortsetter med renn i Italia til helgen. Onsdag blåste sprinten i Oberstdorf helt vekk, og arrangøren valgte å avlyse og ikke kjøre sprintrennene senere i sammenlagtkonkurransen.