Sykkelrittet Arctic Race of Norway skal arrangeres samtidig med EM i Glasgow og kan miste mange av stjernene, melder NRK. Alexander Kristoff velger iallfall EM.

Etapperittet i Nord-Norge er terminfestet til 8.-12. august. Siste etappe avvikles samme dag som fellesstarten i EM. Der er Kristoff tittelforsvarer.

– Alexander har uttalt at han vil satse på EM, så han kommer til å stille der. Det betyr mye for ham å forsvare trøya, sier sportssjef Hans Falk i sykkelforbundet til NRK.

– Han ønsker et sterkt lag rundt seg og kjører på lag med Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Det er naturlig at de blir med til EM. Jeg vet ikke hva de andre lagene gjør, men det er en uheldig kollisjon.

Det var Norges Cykleforbund som varslet arrangøren ASO om kollisjonen, og nå jobbes det ifølge NRK med å finne nye datoer for Arctic Race. Det er imidlertid ikke lett.

Tour de France avsluttes 29. juli, halvannen uke før Arctic Race of Norway er oppsatt, så det er vanskelig å framskyte det en uke. Helgen etter er det Ladies Tour of Norway, som også skal sendes på TV 2.

Arctic Race of Norway ønsket tirsdag ikke å kommentere saken overfor NRK.