Etter nok en konkurranse svakere enn ønsket sa Finn Hågen Krogh til VG i går at han vurderte å droppe verdenscuprennene i Toblach og i stedet reise hjem. Men før en avgjørelse ble tatt skulle han sankke nærmere med trenerteamet.

Mandag formiddag ble laget offentliggjort og på lista over de 14 utøverne som reiser til Toblach står navnet til tverrelvdalingen. Det betyr at han ikke vil prioritere trening i hjemlig miljø framfor å møte verdenseliten i Italia.

Lørdag står 15 kilometer fristil på programmet i Toblach og søndag venter klassisk jaktstart.

– Lørdagens 10/15 km er en meget relevant distanse med hensyn til OL, og vil gi oss en ytterligere pekepinn på hvem som kan gå den samme distansen i PyeongChang, sier landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundets nettside.

Disse to konkurransene er de siste før Tour de ski starter med fristilssprint og 15-kilometer klassisk i sveitsiske Lenzerheide nyttårshelga.

– Finner jeg ikke formen i løpet av de to neste helgene er jeg ikke kvalifisert for Tour de ski, sa Krogh til Altaposten før helgas konkurranser.

Krogh falt i prologen på lørdagens sprint og tok seg ikke til finalen, men sa selv at han hadde bra fart og at fallet ødela. På 15-kilometer fristil fikk han ikke opp farta skikkelig og endte på en 27.plass - over halvannet minutt bak franske Maurice Manificat som vant rennet.

Disse er tatt ut:

Menn:Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen ILHans Christer Holund, Lyn SkiSimen Hegstad Krüger, Lyn SkiNiklas Dyrhaug, Tydal ILSjur Røthe, Voss ILFinn Hågen Krogh, Tverrelvdalen ILMartin Johnsrud Sundby, Røa IL

Kvinner:Marit Bjørgen, Rognes ILIngvild Flugstad Østberg, Gjøvik SkiklubbThea Krokan Murud, Søre Ål ILAstrid Uhrenholdt Jacobsen, IL HemingRagnhild Haga, Åsen ILKathrine Harsem, IL Varden MeråkerHeid Weng, IL Bul