Verdenscupsirkuset har forflyttet seg til Lillehammer og Tverrelvdalen-løper Finn Hågen Krogh er ikke blant de 30 som får gå finalene på den klassiske sprinten.

– Tydelig ikke i toppform, sa NRKs kommentatorer da Krogh gikk i mål.

– Men tipper han begynner å vise form i Tour de ski. Han pleier ikke å være i form så tidlig i sesongen, la de til.

Krogh endte på 44.plass og var vel 14 sekunder bak vinneren.

Heller ikke Petter Northug kom videre fra prologen i sesongens første verdenscuprenn for hans del. Han endte på 32.plass, drøye åtte tideler bak 30.plassen.

Best av alle var ikke overraskende Johannes Høsflot Klæbo som vant alt i sesongstarten i Kuusamo sist helg. På prologen på Lillehammer var han over fire sekunder raskere enn nestemann på lista. Pål Golberg hadde tredjebeste prologtid. Finalene starter klokken 11.15.

Finn Hågen Krogh kan dermed starte forberedelsene til søndagens duathlon. Også Alta IFs Emilie Kristoffersen er tatt ut til distenserennet søndag.