Denne helga har det vært arrangert nordnorsk mesterskap i taekwondo i Bodø, og Alta stilte med seks utøvere. Til sammen var Finnmark representert med 16 deltakere, og utøverne fra landets nordligste fylke imponerte stort. Alta taekwondoklubb reiste hjem med fire individuelle gullmedaljer. De bidro også sterkt til at Finnmark gikk til topps i enkelte av lagkonkurransene.

– Det var helt suverent. Laginnsatsen var strålende, og det er de mange gode resultatene et solid bevis på. Det ble ganske mange premier med nordover, sier en kjempefornøyd Ole Christian Povenius til A-sporten.

Espen Ringbu Jensen tok gull både i mønster gutter 15-16 år og i sparring. Andreas Søraa Moe fulgte opp med gull i mønster gutter 17-18 år, og det stoppet ikke der. Tore Gundersen var nemlig best i mønster herrer veteran slik at det ble totalt fire individuelle NNM-titler til Alta taekwondoklubb.

GJORDE SEG BEMERKET: Delegasjonen fra Finnmark imponerte stort i årets NNM. Foto: Jørn Eirik Pedersen

Mathilde Andersson og Frida Gundersen tok begge sølv i mønster, mens Andreas Søraa Moe kapret bronse i sparring. Som ikke det var nok fikk klubben fra Nordlysbyen med seg hele tre bestemannspriser. Espen Ringbu Jensen, Andreas Søraa Moe og Tore Gundersen vant denne utmerkelsen i sine respektive årsklasser.

A-sporten kommer tilbake med mer om NNM i mandagens papir- og E-avis.