Alta 2 - Skjetten 2-3:

Det begynner å bli en stund siden Alta IFs rekruttlag tok poeng i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6. Da må man tilbake til 21. august. Den gangen scoret Andreas Markussen vinnermålet på overtid, og sørget for 1-0-seier over Tromsø 2.

I de påfølgende kampene har det bare blitt tap, og foran siste seriekamp mot Skjetten hadde Alta 2 tapt åtte kamper på rad. Alta-guttene var giret på å avslutte sesongen på en skikkelig måte, men heller ikke denne gangen holdt det til poeng. Gjestene vant 3-2 og forlenget tapsrekka til ni kamper.

Johan Mikkelsen Gaup ga Alta 2 ledelsen etter syv minutters spill. Gjestene utliknet ved Mohammed Basim Abdellatif Qadri 11 minutter senere. Hjemmelaget tok føringen på nytt da Marco Mauno Johannessen satte inn et straffespark etter 58 minutter, men heller ikke denne gangen tok det lang tid før utlikningen kom. Lars Rydje satte inn 2-2 etter 66 minutters spill, og på overtid kom seiersmålet signert Ole-Christian Moltzau.

Det var for øvrig et tøft oppgjør, der både Alta 2s Ole Henrik Kristiansen og Skjettens Jonas Kordahl fikk se det røde kortet. I tillegg ble det delt ut syv gule kort.

Resultatet hadde ingenting å si for utfallet av årets sesong. Alta 2 rykker ned sammen med Salangen, Tromsø 2 og Funnefoss/Vormsund. Hele fire lag endte på 35 poeng, og det var Funnefoss/Vormsund som hadde dårligst målforskjell av disse. Fløya, Lillestrøm 2 og Skedsmo klarte seg med et nødskrik. Skjervøy endte på syvendeplass etter å ha ligget helt i bunnen i første del av sesongen.

Mjølner vant serien med god margin og rykker opp i PostNord-ligaen.