– Fylkesrådmannen går inn for å støtte Finnmark fotballkrets sitt prosjekt «Jakten på bolyst» med kr. 350 000,- årlig over tre år. Fylkesutvalget skal behandle saken tirsdag 24. oktober, skriver Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

– Målsettinga med prosjektet er å bidra til å bygge attraktive kommuner. Prosjektet skal inspirere til gjennomføringskraft spesielt i små kommuner, skriver de videre.

Prosjektet omfatter en hel bolystuke/aktivitetsuke i hver kommune. Bolystuka gjennomføres på fem steder i Finnmark hvert år fra 2018 til 2020, i totalt 15 kommuner. Prosjektets delmål er:

  • Å skape kommunikasjonsarenaer på tvers av generasjoner

  • Vise hvordan lokale organisasjoner og foreninger kan være instrument for utvikling gjennom planlegging og gjennomføring av bolystuka

  • Initiere lokale framtidige bolystprosjekt

  • Involvere 75 prosent av innbyggerne i kommunen gjennom bolystuka

  • En viktig del av prosjektet er å nå de som faller utenfor i samfunnet, og som gjennom dette prosjektet vil kunne føle seg sett og ivaretatt

Aktiviteter i prosjektet er blant annet ungdomsmøte, utviklingsprogram for unge ledere, heder til lokale ildsjeler og folkemøte.

I saksfremlegget ønsker fylkesrådmann Øystein Ruud å berømme Finnmark Fotballkrets initiativ, og stiller seg positiv til tiltaket.

– Arbeidet for å øke attraktiviteten i kommuner er mangfoldig, og bolystukas aktiviteter gjenspeiler dette mangfoldet i form av ulike tiltak knyttet til stimulering av økt bolyst, skriver han.

Tilsagnet forutsetter at prosjektet kobler på kommunen og lokalt næringsliv.