Byåsen - Lyn 2-3:

En utsatt kamp i 1. divisjon kvinner ble spilt i Trondheim i går. Byåsen møtte serieleder Lyn på Byåsen Arena, og det ble et tett og spennende oppgjør.

Gjestene fra Oslo tok ledelsen etter 15 minutters spill ved Maren Hagfors Thoresen, og stillingen sto seg til pause. Rett etter hvilen utliknet Guro Ramstad, men det tok ikke lang tid før Lyn var tilbake i ledelsen. Jenny Kristine Røsholm Olsen var målscorer.

Runa Lillegård startet på benken, men ble byttet inn etter 61 minutters spill. Og hun skulle vise seg å bli svært avgjørende for kamputfallet. Byåsen utliknet til 2-2 ved Marthe Enlid da kampuret viste 84 minutter, men bare to minutter senere var Lillegård på rett på plass til rett tid på en dødball, og satte inn vinnermålet.

Onsdagens matchvinnerscoring var Lillegårds første nettkjenning for Lyns A-lag. Hun scoret ti mål på ti seriekamper for BUL før hun skiftet beite i august, og er fortsatt gamleklubbens toppscorer.

Med tre poeng borte mot Byåsen økte Lyn avstanden til serietoer Urædd. Det er nå fem poeng som skiller i Lyns favør. Skulle Lyn vinne borte mot BUL og Urædd avgi poeng mot Kongsvinger til helga, vil Lillegård & co kunne feire opprykk på Coop-banen.

Lyn møter BUL (b), Åsane (b) og Amazon Grimstad (h) i sine tre siste kamper. Urædd har Kongsvinger (b), BUL (h) og Fart (b) igjen i serieinnspurten.