Mot alle odds står Kolbotn med begge beina godt plantet i nedrykksstriden i Toppserien. Tre serierunder før slutt er det bare ett poeng som skiller Tonje Pedersens lag og Grand Bodø, som er på kvalikplass. Og Grand Bodø har én kamp til gode. Bare tabelljumbo Medkila med sine fattige to poeng sørger for at Kolbotn og Grand Bodø ikke står i fare for direkte nedrykk.

– Vi visste at det ville bli en tøffere sesong enn i fjor, da vi kapret tredjeplass i serien. Men at det skulle gå så dårlig kom som et sjokk på oss alle. Vi må bare bite tennene sammen og gjøre vårt beste i sesonginnspurten. Jeg føler meg sikker på at vi kommer til å berge plassen, men det er en jobb som må gjøres. Det er vi smertelig klar over, sier Alta-jenta Tonje Pedersen.

Flyttes opp som spiss

I fjor ble hun brukt mye som spiss. Denne sesongen har Pedersen vært fast inventar på midtbanen, men mye tyder på at hun blir flyttet lenger frem på banen i de siste kampene. 23-åringen har spilt samtlige 19 seriekamper, og var også på banen i lagets to cupmatcher.

– Vi har mistet noen sentrale spillere. I tillegg har det vært store skadeproblemer, så jeg har stort sett spilt sentralt på midtbanen. Aller helst vil jeg være indreløper, men det kan se ut som at jeg blir spiss i de kommende matchene. Vi har scoret få mål i år, så nå ønsker treneren å prøve noe nytt. Jeg håper at jeg kan bidra med noen nettkjenninger.

Kolbotn møter serieleder LSK hjemme, bunnlaget Medkila borte og Grand Bodø hjemme i de siste tre kampene.

– Vi har alle muligheter til å avgjøre dette selv. LSK blir tøff, men vi har slått dem før. Og vi bør klare poeng mot Medkila og Grand Bodø, fastslår hun.

Personlig fremgang

For Pedersen har det vært en spesiell sesong. Hun har spilt mye og for alvor etablert seg som toppseriespiller. Men Kolbotns svake resultater har naturlig nok lagt en demper på gleden over fin personlig fremgang.

– Tidligere varierte jeg mye i prestasjonene. I år føler jeg at jeg har levert på et jevnt, høyt nivå hele veien. Det har vært et bra år for meg. Men det er klart at man aller helst ønsker å lykkes som et lag, og det gjør at jeg ikke klarer å glede meg like mye over fremgangen.

Hun håper at kampen om kvalikplassen er avgjort før Kolbotn møter Grand Bodø i siste seriekamp.

– Jeg mener vi er et bedre lag, og at vi burde slå dem. Men det er klart at det blir ekstra press dersom man er nødt til å vinne en slik kamp. Det kan gå utover prestasjonene, og da kan alt skje. Samtidig føler jeg meg trygg på at Kolbotn og Grand Bodø har bedre spillere enn laget som tar andreplassen i 1. divisjon. Men vi prøver som sagt alt vi kan for å unngå kvalik.