Som A-sporten skrev tidligere denne uka befinner Ingrid og Maria Greibrokk seg i Montevideo i Uruguay, der sjakk-VM for ungdom arrangeres. Turneringen startet mandag morgen lokal tid, og deltakerne har nå gjort unna sine fem første kamper.

Alta-jentene har gjort sine saker bra så langt denne uka. Ingrid Greibrokk har vunnet tre av sine fem første kamper, og har ifølge arrangørens nettsider en score på 72,40 over forhåndsrangeringen. Det er best av de syv norske deltakerne. Ingrid konkurrerer i klasse Girls U18.

Maria Greibrokk fikk en tøff start med tre strake tap, men slo tilbake med seier i det fjerde og femte partiet. Det gjør at hun står oppført med to poeng så langt i dette verdensmesterskapet. Hun har nå en score på 8,80 over forhåndsrangeringen. Maria konkurrerer i klasse Girls U16.

TØFF START: Maria Greibrokk gikk på et par smeller i de første kampene, men har nå to strake triumfer. Foto: Jørund Greibrokk

Hele det norske laget har gjort det meget skarpt de siste kampene. Foruten David Nesse, som tapte de to siste partiene, tok Norge 11 1/2 poeng av 12 mulige. Fire av disse syv scorer for øyeblikket over forhåndsrangeringen.

– Fem runder er ferdigspilt og nå er det hviledag. Det gir god følelse å gå inn i hviledagen med seiere. Etter dette gjenstår seks partier, opplyser pappa Jørund Greibrokk, som følger døtrene på nært hold i Uruguay.

– Vi har opplevd mye og hadde onsdag kveld en pizza-sammenkomst med det engelske og australske landslaget. Torsdag skal vi leie biler og kjøre tur til en farm og spise biff og kanskje ri på hester. Altså koble helt av før den siste innspurten. Etter dette blir det igjen mange lange og tøffe partier. Vi har godfølelsen og tro på at resultatene vil fortsette å tippe i vår favør. I år er det Marias personlige trener Nicolai Getz som er trener for den norske delegasjonen. Og det er jo også veldig trivelig og bra, sier Greibrokk.

I STØTET: Det norske laget har gjort det meget skarpt i de to siste partiene. Foto: Jørund Greibrokk