Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.

Klokka hadde så vidt passert 05.30 da telefonen begynte å lage ulyder. Det gikk litt tid før jeg skjønte at det var alarmen som fortvilt prøvde å stjele min oppmerksomhet. Så fulgte noen sekunder med intens tankevirksomhet og ukoordinerte bevegelser før jeg omsider klarte å stoppe galskapen. Hvorfor går alarmen av nå? Jeg begynner jo ikke på jobb før klokken 08.00!

Gir bort treningstimer

Vel, spiller man håndball for BULs herrelag er dette realiteten hver onsdag morgen. De møter i BUL-hallen presis klokken 06.00, og bruker det neste kvarteret på å gjøre seg klar. Så starter treningsøkta som varer en times tid. Etter en kjapp dusj inntar de frokosten som trenerteamet har satt frem i kafeen, og deretter venter skole og jobb. Innen klokken 08.00 er det like tomt, mørkt og stille i håndballhallen på Breverud som det var drøyt to timer tidligere.

– Som alle vet er hallkapasiteten i Alta sprengt og vel så det. Vi hadde fått tildelt treningstimer i BUL-hallen i «kjernetida» på onsdager, og kunne benyttet oss av dem. I stedet valgte vi å prøve ut morgentrening én gang i uka slik at halltiden kunne gå til aldersbestemt håndball. Våre unge herrespillere var litt skeptiske i starten, men de har respondert veldig bra og ser ut til å like disse morgenøktene. Jeg synes det er bra at guttene tar ansvar i en slik situasjon, kommenterer Rune Skaufel, som har hovedansvaret for både 18-årslaget og seniorene.

– Det er ikke så stor forskjell på disse to lagene, så gruppa trener alltid sammen. Foruten Jan Nikolaisen består herrelaget av veldig unge spillere, sier han.

Etterlengtet «fridag»

BUL-sjefen tror dessuten spillerne har godt av en ettermiddag og kveld som kan brukes til andre ting enn håndball.

– Vi fokuserer fullt og helt på styrketrening når vi har disse morgenøktene, og så står spillerne fritt til å gjøre hva de vil resten av dagen. Vi trener håndball mandag, tirsdag og torsdag - og vil etter hvert være opptatt med kamper i helgene - så det er bare sunt at de har en dag som dette, forteller han.

Ikke uventet hadde de unge spillerne betenkeligheter med å stå opp klokka halv seks om morgenen. Men de angrer ikke på at de sa ja til trenerteamets ønske om en tidlig treningsøkt.

– Det er litt tungt akkurat når alarmen gir lyd fra seg. Men når man først våkner til liv går det veldig bra. Vi får en god start på dagen med trening og frokost før vi drar på skolen. Jeg synes dette er et kjempepositivt tiltak, fastslår Sondre Thoresen Mofoss, som er tilbake i moderklubben etter et år som utvekslingsstudent i Ohio, USA.

– Det er kanskje ikke den mest spennende treningsøkta. Men vi trenger å bygge muskler for å hevde oss på banen. Håndball er en veldig fysisk idrettsgren, så styrketrening er helt avgjørende for vår videre utvikling. Dette er et skritt i riktig retning, avslutter den unge BUL-spilleren.

Bruk piltastene eller sveip over mobilskjermen for å bytte bilde.