At Alta har et høyst levende motocrossmiljø finnes det ingen tvil om. Dessverre er det generelt ganske få kjørere i Nord-Norge, og det arrangeres ikke så veldig mange løp. Dette problemet har Nordlysbyens mest aktive kjørere løst ved å delta i den svenske Nordcupen, som har bestått av åtte runder forskjellige steder i Nord-Sverige.

Det innebærer enorme reiseavstander for delegasjonen fra Alta, men det er liten tvil om at utøverne har godt utbytte av deltakelse i cupen som samler mange dyktige kjørere fra Sverige, Finland og Norge.

Den Alta-kjøreren som har lyktes aller best i år er Mats Berg. Dette er andre året han kjører i klasse 85U, og 14-åringen har levert jevnt gode resultater gjennom hele sesongen. Faktisk så jevnt at han vant klassen sammenlagt. Det synlige beviset på triumfen fikk han etter sist helgs finaleløp i Boden, der Berg kjørte inn til andreplass. Han ledet stort før disse fire heatene, og trengte bare noen få poeng for å sikre sammenlagtseieren.

PRESTISJETUNG SEIER: Her får Mats Berg det synlige beviset på at han er årets beste 85U-kjører i Nordcupen denne sesongen. Foto: Kay Roger Berg

– Vi snakket litt om det før løpet. Det viktigste var å kjøre smart og komme helskinnet gjennom konkurransen. Men med Miika Lammi på startstreken ble det vanskelig for Mats å holde igjen. Lammi er en finsk landslagskjører som Mats har hatt mange herlige dueller med denne sesongen, og begge hadde lyst til å vise seg fra sin beste side i Boden, forteller pappa Kay Roger Berg.

Etter lørdagens to heat var det dødt løp mellom de to. Lammi vant det første heatet foran Berg, men sistnevnte slo tilbake i heat nummer to og vant foran finnen.

– De fightet hele veien. De kjører like fort, så det var bare små detaljer som skilte. Det var moro å følge oppgjøret mellom dem, og det kunne like gjerne vært Mats som hadde vunnet duellen på søndag. Men det var viktigere for oss å fullføre enn å slå Lammi i dette løpet, sier Berg.

Til slutt var det seks poeng som skilte i Lammis favør, men sammenlagt var det ingenting å gjøre med den talentfulle altaværingen, som stolt kunne klatre opp på det øverste trinnet på seierspallen for å ta imot det gjeveste trofeet. Edvard Oliver Simensen, også han fra Alta, kjørte inn til sjetteplass i Boden, og ble nummer fire sammenlagt i den samme klassen.

– Å vinne Nordcupen sammenlagt har vært sesongens viktigste mål for Mats, så vi er veldig glade på hans vegne. Det er også imponerende av Edvard Oliver klarte en fjerdeplass i sammendraget. Neste år tar for øvrig Mats steget opp i Mx2 U17, forteller Berg.

NUMMER SEKS: Marius Berg (17) endte på sjetteplass i Boden. Foto: Kay Roger Berg

Hans andre sønn Marius kjører i nettopp denne klassen. 17-åringen har slitt med skader og sykdom i år, men kjørte i helga inn til sjetteplass.

Kristin Bjørnø leverte nok en god prestasjon i dameklassen, og endte på andreplass - fem poeng bak vinner Fanny Vikström. Elin Widmark ble nummer tre. Her var det svært jevnt mellom de tre beste. Vikström vant to heat, mens Bjørnø og Widmark sikret én heatseier hver.

I klasse Mx1 kjørte Daniel Hammari inn til en sterk tredjeplass.