A-sporten deler også denne sesongen ut stjerner til de tre spillerne vi mener er best i kampene. I år gjelder det både BULs 1.-divisjonsdamer og Alta IFs 2.-divisjonsherrer.

Trenerteamet i de respektive klubbene har sagt ja til å ta seg av denne vurderingen på bortekampene, mens Mediehuset Altaposten bestemmer når lagene spiller hjemme.

Lørdag møtte Finnsnes og Alta IF til dyst på Finnsnes idrettspark, og gjestene fra Nordlysbyen vant 3-0 etter scoringer av Vegard Braaten og Øyvind Veseth Olsen. Trenerteamet mener følgende spillere fortjener stjerner:

Tre stjerner: Vegard Braaten

Vegard Båtnes Braaten. Foto: Karl Eirik Steffensen

Tilbake i form. Scorer et legendarisk 1-0-mål, setter ytterligere en ball i nettet og varter opp med en målgivende pasning. Oppofrende i det defensive spillet. Har flere truende løp inn bak forsvarstreeren til Finnsnes, og er sterk som et beist feilvendt. Få balltap.

To stjerner: Øyvind Veseth Olsen

Øyvind Veseth Olsen. Foto: Mika Hætta

Konge i duellspillet. Fantastisk oppofrelse i forsvarsarbeidet, og vinner duellene med et smil om munnen. Har full kontroll på storvokste Vebjørn Valle Grunnvoll i FIL-angrepet.

Én stjerne: Mats Frede Hansen

Mats Frede Hansen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Mesteparten av de lange oppspillene landet rundt Mats Frede Hansen og Øyvind Veseth Olsen, så førstnevnte fikk oppgaven med å håndtere Sega Ngom i luftrommet. Det lyktes han bra med. Viktig og trygg når Alta startet angrepene bakfra.