Alta 2 - Fløya 0-1:

Alta IFs rekruttlag har kjempet i bunnstriden i Norsk Tippling-ligaen avdeling 6 hele denne sesongen, og Mate Dujilos mannskap trengte sårt en seier da Fløya gjestet Finnmarkshallen søndag ettermiddag. Tromsø-laget hadde fire poengs forsprang på Alta 2 før denne matchen, men også de kjemper for å unngå nedrykk. Det var med andre ord mye som sto på spill da dommer Tom Egil Olsen blåste i gang oppgjøret.

Etter en målløs førsteomgang kjempet Fløya seg til et lite spillemessig overtak, og omtrent halvveis i andre omgang satte Dan Roger Roland ballen i mål for gjestene fra Ishavsbyen. Alta 2-spillerne gjorde en helhjertet innsats, men klarte ikke å produsere særlig med sjanser etter at Fløya tok ledelsen.

I stedet for utlikning ble oppgjøret skjemmet av en sen og unødvendig tøff takling, der Fløyas Patrik Braaten klippet ned Marco Mauno Johannessen. Dommeren var raskt oppe med det røde kortet, og Mauno Johannessen måtte hjelpes av banen med det som kan være en ganske alvorlig skade.

RETT I DUSJEN: Dommer Tom Egil Olsen ga Fløya-spiller Patrik Braathen direkte rødt kort for den stygge taklingen på Marco Mauno Johannessen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Selv med én mann mer ble ikke gjestenes målvakt utfordret i særlig grad, og Fløya vant dermed nøkkelkampen i Finnmarkshallen 1-0. De klatret til niendeplass, og er nå a-poeng med Skjervøy, som vant 3-1 borte mot Lillestrøm 2 på lørdag. De fire lagene som befinner seg under nedrykksstreken er Funnefoss/Vormsund, Tromsø 2, Alta 2 og Salangen. Alta-guttene har nå syv poeng opp til sikker plass.

– Jeg er veldig skuffet. Fløya produserte bare et par sjanser, men dessverre for oss ble en av disse satt i mål. Vi skapte minimalt med muligheter selv, noe som har vært et stort problem hele denne sesongen. 18 scoringer på 21 kamper er altfor lite. Jeg synes oppriktig synd på guttene, som fightet godt gjennom hele matchen. Det er veldig kjedelig å tape et så viktig oppgjør som dette, kommenterer Alta 2s hovedtrener Mate Dujilo.

VONDT: Unggutten Marco Mauno Johannessen hadde store smerter etter den voldsomme taklingen. Foto: Karl Eirik Steffensen