BULs meget talentfulle kantspiller Eline Hegg startet på benken, men spilte hele andreomgangen da Norges J16-landslag vant 2-1 mot Sverige torsdag ettermiddag. Tidligere BUL-spiller Runa Lillegård, som nå aksler Lyn-drakta, scoret det første målet i privatlandskampen som ble spilt i Jessheim.

Tror Hegg spiller

Eline Hegg spilte hele kampen da Norge og Sverige møttes tirsdag, så hun har solide doser med fotball i beina denne uka. 16-åringen er likevel høyaktuell for en plass i førsteelleveren når BUL tar imot Øvrevoll Hosle på Coop-banen på søndag.

VANT STORT: BUL-damene slo KIL/Hemne 5-0 i forrige hjemmekamp. På søndag blir det nok tøffere. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg forventer å se Eline på trening i dag, så får vi ta en nærmere prat med henne om totalbelastningen og hvordan hun føler seg. Jeg regner med at hun melder seg klar til kamp, kommenterer BULs hovedtrener Odd Inge Johansen.

Hegg er tilbake på skolebenken, og var ikke tilgjengelig for kommentar i formiddag. I en SMS til A-sporten skriver Hegg at hun er usikker på om hun spiller søndagens match.

Bell Pedersen skadet

En som definitivt ikke spiller på søndag er Guro Bell Pedersen. Hun sliter med betennelse i en tå, og legen har bedt angrepsspilleren om å ta det med ro en stund fremover.

SKADET: Guro Bell Pedersen spiller ikke mot Øvrevoll Hosle. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Sånn er fotballen. Vi tar alltid hensyn til spillerne, og i slike tilfeller gjør vi en risikovurdering. Kanskje kunne Guro spilt kampen på søndag. Men det er ikke verdt det hvis skaden forverrer seg og hun kanskje mister de påfølgende tre-fire matchene. Vi gjorde de samme vurderingene med Therese Vollan Kristensen. Hun fikk noen muskelsammentrekninger i låret før KIL/Hemne-kampen, men følte seg klar til å spille. Hun måtte imidlertid byttes ut tidlig i matchen. Da bestemte vi oss for å gi henne tid til å bli skikkelig frisk, og stå over oppgjøret mot Amazon Grimstad sist helg. Nå er hun hundre prosent klar igjen, forteller Johansen.

Vil ha revansje

At Guro Bell Pedersen er ute bekymrer ikke BUL-bossen.

– Det er jo ikke slik at vi starter med ti spillere fordi Guro er ute. Vi har sterk tropp med mange gode fotballspillere. Når noen er skadet får andre sjansen til å vise hva de kan, så dette er ikke noe jeg bruker energi på. Vi stiller med vårt beste lag til enhver tid, fastslår Johansen, som er giret på revansje. Da BUL og Øvrevoll Hosle møttes i serieåpningen tapte bossekopingene 0-3.

KAMPKLAR: Therese Vollan Kristensen sto over mot Amazon Grimstad, men er klar igjen på søndag. Foto: Karl Eirik Steffensen

– De var ikke særlig mye bedre enn oss, men vi manglet erfaring og fikk svi for det. Vi har lært mye siden den gang. Det blir helt sikkert tett og jevnt, men tre poeng hadde smakt godt, smiler BUL-treneren.