– Vi fikk beskjed i går at Makhtar må sone én kamps karantene for utvisningen mot Tromsø 2. Det betyr at han står over rekruttlagets kamp mot Senja på lørdag og kan vurderes på lik linje med de andre i A-stallen når vi skal sette opp laget som møter Vålerenga 2 på mandag, sier Alta IF-trener Rune Repvik til A-sporten.

– Betyr dette at saken er ute av verden?

– Jeg regner med det. Vi hørte jo at det ville bli sendt en tilleggsrapport, men har ikke fått annen informasjon enn at Makhtar må stå over den ene kampen. Jeg må bare gå ut ifra at alt er i orden, sier Alta IF-sjefen.

Thioune ble som kjent vist to gule kort for munnbruk etter rekruttkampen sist mandag, og oppsøkte deretter dommer Tom Egil Olsen på parkeringsplassen. Det er denne tilleggsrapporten Rune Repvik sikter til.

IKKE FORNØYD: Makhtar Thioune havnet skikkelig i unåde hos dommer Tom Egil Olsen tidligere denne uka. Foto: Karl Eirik Steffensen

Dette betyr at Alta IF-treneren kan velge og vrake fra øverste hylle på mandag. Klubben har vært skånet for alvorlige skader denne sesongen, og det er tøff konkurranse om plassene. Trolig blir det noen endringer på laget som tapte 0-1 for Nybergsund sist helg.

– Jeg er ikke fornøyd med det som ble prestert for en uke siden, og det kan føre til endringer på laget. Energinivået, kvaliteten og samhandlingen må opp på et mye høyere nivå. Jeg ønsker å holde hele gruppa på tå hev. Vi får se hvilke knapper vi trykker på inn mot matchen, sier han.

Både Aziz Idris og Srdjan Vidakovic er tilgjengelige på mandag. Førstnevnte er nærmest en plass i førsteelleveren.

– Srdjan trenger mer kamptrening, så han blir med rekruttlaget til Senja på lørdag. Aziz har holdt det gående i lengre tid, og er i større grad aktuell for en startplass mot VIF 2.

Alta IF vant komfortabelt 3-0 da de møtte Vålerenga 2 på Vallhall tidligere i år. Repvik tror ikke det blir like enkelt denne gangen.

– Jeg så oppgjøret mellom Vålerenga 2 og Bærum i opptak i går. VIF 2 vant 4-1, og det var ganske annerledes takter fra Vålerenga-rekruttene nå. De har talentfulle spillere med gode ferdigheter, og angriper med høyt tempo. Vi har definitivt en utfordring foran oss. Samtidig forventer jeg at vi viser oss fra en mye bedre side enn mot Nybergsund, der alle hadde en dårlig dag. Spillergruppa var skjønt enige om å slå kjapt tilbake. Jeg håper og tror at vi skal klare det, avslutter han.