Alta 2 - Tromsø 2 1-0:

– Det ble en slitsom kamp, og det er selvfølgelig ekstra artig å avgjøre matcher som dette. Det var langt inne på overtiden, og vår absolutt siste sjanse til å ta de tre poengene. Så det var herlig å se ballen gå inn, kommenterer Andreas Markussen, som altså ble matchvinner fire minutter på overtid da Alta 2 møtte Tromsø 2 i Finnmarkshallen i går kveld.

Dette var en svært viktig kamp for Alta IFs rekruttlag, som før matchen var nestsist i Norsk Tipping-ligaen avdeling 6. De var to poeng bak Tromsø 2, og hadde fire poeng opp til Funnefoss/Vormsund som er på sikker plass. Etter Markussens overtidsscoring er avstanden kuttet til ett poeng.

– Det laget vi stilte med i går viste med all tydelighet hvor viktig denne kampen var for oss. Og jeg skjønner de som er kritiske til pretasjonen, for med så mange A-lagsspillere på banen burde vi nok dominert i større grad. Men det er ikke alltid like lett å gjøre det som forventes. TIL har et ungt, men godt rekruttlag. Så det ble en tøffere kamp enn vi kanskje hadde trodd.

KAMPTRENING: Aziz Idris spilte hele kampen mot Tromsø 2. Foto: Karl Eirik Steffensen

Makhtar Thioune, Aziz Idris, Srdjan Vidakovic, Aleksander Bjørnvåg, Andreas Markussen, Mads Aimar Bakkeby og Håvard Mannsverk var blant spillerne som var med fra start i går.

– Vi burde helt klart levert en bedre forestilling med så mange gode fotballspillere utpå der. Men akkurat i går skurret det veldig i det offensive spillet. Etter hvert som tida gikk måtte vi ta større risiko, og hadde vi vært maks uheldig kunne vi gått av banen på null poeng. De hadde et par kontringer som var skumle. Heldigvis fikk vi utteling til slutt, sier Markussen.

Alta 2 møter serietoer Senja på bortebane neste lørdag. Alta IFs A-lag har ikke kamp før på mandag, så rekruttene stiller nok med et ganske sterkt lag også i den kampen.

– Dette var tre uhyre viktige poeng for oss. Det blir knalltøft å berge plassen, men vi skal gjøre alt vi kan for å klare det. Jeg håper selvsagt også på mer spilletid på A-laget, og er klar hvis Rune Repvik gir meg sjansen. Jeg har trent godt og vært skadefri lenge, så det er bare å prestere godt på rekruttlaget. Forhåpentligvis legger de merke til det, avslutter den tidligere Alta IF-kapteinen.