Lørdag ble den sjette utgaven av Bingesrittet arrangert, og totalt 127 deltakere stilte til start.

Tett oppgjør

Det ble spesielt spennende i herreklassen, der det bare var 14 sekunder som skilte de to beste.

– I år var det bare nye fjes på seierspallen både blant herrer og damer. I herreklassen var det jevnt i tet, men det var Espen Mikkelsen fra Varanger sportsklubb som kom først i mål med tiden 1:46:26, tett etterfulgt av Jørn Mikael Eriksen Engstad fra Karasjok sykkelklubb. Jan-Ivar Buljo ble nummer tre, opplyser rittleder Marit Helene Eira.

Var suveren

I dameklassen var det hammerfestingen Linda Isaksen som stakk av med seieren. Hun hadde god kontroll på Alice Balto fra Team Avvir og Nerskogen-syklisten Charlotte Åsland,  som endte på henholdsvis andre- og tredjeplass.

FUKTIG: En skikkelig regnskyll på morgenen gjorde traseen akkurat passe utfordrende. Foto: Aslak Anders Skum

– Linda Isaksen fra Hammerfest sykkelklubb var suveren vinner med tiden 2:09:30. Med ny avslutning på løypa holder vinnerne også de nye løyperekordene for Bingesrittet, sier Eira.

Heldig med været

Det er Mieron bygdelag, Máze bygdelag og Binges cykleklubb som står bak dette terrengrittet. I tillegg til trim- og konkurranseklasse ble det for første gang arrangert et ungdomsritt der fem deltakere fikk prøve seg.

MORO FOR DE MINSTE: Alle ungene som deltok fikk premie. Foto: Bingesrittet

– Værgudene sviktet ikke Bingesrittet i år heller. Selv om det var et kraftig regnskyll på morgenen, fikk deltakerne sol og fint vær på turen over vidda, forteller rittlederen.