Alta IFs håndballherrer er godt i gang med oppkjøringen til årets sesong, og denne uka har de hatt en ny spiller på trening. Målvakten Jesper Moum, som har en fortid i 2.-divisjonsklubben Urædd, har trent sammen med laget i Altahallen et par dager. Klubben har et håp om å kunne hente Moum til Nordlysbyen, og gjøre han og Erlend Toft til Alta IFs keeperduo denne sesongen.

– Han skal trene med oss et par dager, så får vi se hva som skjer. Faren hans har tilbrakt mye tid i Alta gjennom et langt virke som håndballdommer, og kjenner miljøet her godt. Jesper virker som en spennende spiller, kommenterer lagleder i Alta IF, Knut Roger Lillemoen.

TRENGER KONKURRANSE: Erlend Toft leverte flere gode kamper i fjor, men er fortsatt ung og urutinert. Foto: Karl Eirik Steffensen

Da A-sporten var innom Altahallen på mandag var det ganske få spillere som deltok på treningen. Men i neste uke vil antallet øke, sier Lillemoen.

– Det er fortsatt en del spillere som har fri fra fellestreningene. Men folk er på vei tilbake, og det ser nok bedre ut om en ukes tid. De fleste spillerne som var med i fjor satser videre, så vi bør klare å få på plass en slagkraftig tropp.

Kantspiller Stian Parken er lånt ut til Bodø et par uker, men er tilbake før sesongen starter.

– BHK sliter med skadeproblemer, og ville gjerne låne Stian i oppkjøringen. Det er bra både for oss og BHK. Han får en veldig god oppkjøring med Bodøs elitelag, fastslår Lillemoen.