Den nederlandske duoen trillet over mållinja i Alta sentrum som første lag klokken 16.10 fredag ettermiddag. Ramses Bekkenk og Bram Rood brukte nøyaktig to døgn, 22 timer og ti minutter på den nesten 700 kilometer lange turen over Finnmarksvidda. Med langt større vannmasser enn tidligere år ble dette rittet en utrolig påkjenning, og utøverne i KMC-Fruit to Go var mektig slitne etter den voldsomme kraftanstrengelsen.

ENDELIG SOL: Etter noen regntunge dager på vidda tittet sola frem da Ramses Bekkenk og Bram Rood syklet i mål på fredag. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var knallhard jobbing hele veien, og man fikk ikke mulighet til å nyte turen i særlig grad. Jeg har ikke hatt det gøy et eneste sekund siden vi startet på tirsdag. Men det har vært en opplevelse, ingen tvil om det. Mye tåke og regn gjorde at vi ikke fikk sett så mye av naturen, men det var noen øyeblikk der skyene lettet og sola tittet frem. Det var bare synd det ikke skjedde oftere, sa Ramses Bekkenk til A-sporten etter løpet.

KMC-Fruit to Go var fullstendig overlegne. I skrivende stund er det Andreas Setting og Einar Bjørn som er nummer to. De har fortsatt ikke kommet til sjekkpunktet på Jotka.

Alt tyder på at Linda Treseng og Kjetil Suhr vinner mix-klassen. Men de har fortsatt langt igjen til mål.