OF-300:

Fjorårsvinnerne Daniel Boberg Leirbakken og Kaj Helge Helgesen på Team Subaru var av ekspertisen ansett som favoritter på 300-kilometeren og har absolutt levert til forventningene i natt. Ut fra Soussjavre hadde de i morgentimene nesten en timers forsprang på Team Diesel som nå består av Sten Are Harjo og Martin Støvern etter at Geir Lien måtte hoppe av tidligere i rittet.

Bare minutter etter at Team Diesel hadde forlatt sjekkpunktet startet hammerfestingene Bjørnar Aronsen og Kim Eirik Holmgren på Team Hammerfest Energi på de siste ti milene til Alta. Etter et kvarters pause startet Alta-laget Thomas Pettersen Hammari og Thomas Rafaelsen på Team Lemminkäinen ut som nummer fire, tre kvarter etter hammerfestingene. I det de forlot sjekkpunktet ankom Tom Roger Pettersen og 17-åringen Fredrik Nilsen sjekkpunktet som lag nummer fem.

Pettersen/Nilsen valgte en lengre pause på sjekkpunktet enn de som kom inn like etter. Som femte lag ut fra Sourssjavre var Team Offroad Valdres (Ole Christian Nymoen/Stian Ulberg) klokken 09.05, fulgt av Team Strikkmotor (Odd Erlend H. Berg, Solør/Håkon K. Johannesen, Molde) klokken 09.38.

Pettersen og Nilsen startet mot Alta klokken 09.45 og GPS-trackingen viser at de trolig har tatt igjen Team Strikkmotor. Alta-laget Team Smartdok, med Ronny Andersen og 17-åringen Mathias Andersen Hansen, kom inn som lag nummer sju klokken 08.57 og startet videre ganske nøyaktig en time senere.

Foran fjorårsvinnerne

I dameklassen ledet Rakel M. Birkeli og Hildegunn Hovdenak på Team Skaidi Xtreme ut fra Masi. De startet mot Soussjavre som lag nummer sju av totalt 85 startende lag klokken 06.30. Camilla Hott og Gunn Hilleren, som har vunnet dameklasen de to siste årene, startet ut samtidig som lederne av mix-klassen, finlenderne Tiina og Reima Idström, klokken 07.55.

Birkeli og Hovdenak har også holdt stor fart til Sourssjavre der de ankom klokken 09.13 og startet videre etter bare ni minutters pause. Inn til sjekkpunktet hadde de kun sju herrelag foran seg, men etter en kortere pause enn to av lagene av motsatt kjønn startet damene mot Jotka og Alta som lag nummer seks.

Målgang for vinnerne i OF300 er stipulert til en gang mellom klokken 13.00 og 14.00.

– Jeg syklet fra Øvre Mollisjok til Alta i fjor og brukte en hel dag og vel så det til tross for at jeg var uthvilt, men så mener ekspertisen at disse guttene er litt sterkere enn meg, sier presseteamets Morten Broks med et smil.

– Det ser også ut til at de har vind i ryggen og Daniel og Kaj Helge er ekstremt godt kjent i dette området. Så sier vi seks-sju timer så vil de trolig ankomme målstreken i gågata en gang mellom 13.00 og 14.00, legger han til.