J16-landslagsspilleren fra Nordlysbyen forlater BUL til høsten, og skal da spille for Lyns damelag i 1. divisjon. Denne helga tyvstartet hun Lyn-karrieren i Gothia cup, der hun var i aksjon for klubbens 18-årslag.

Lillegård leverte en strålende turnering i Lyn-drakta, og kunne til slutt feire turneringsseier etter å ha slått Eskilsminne IF på straffesparkkonkurranse i finalen. Alta-jenta scoret målet som sørget for 1-1 og straffekonk, og var deretter sikkerheten selv fra straffemerket. Etterpå ble hun kåret til finalekampens beste spiller av arrangøren.

Lyn startet turneringen med å vinne alle tre puljekampene. Runa Lillegård scoret begge målene da Lyn vant 2-1 over Svãrtinge SK i åpningskampen, og fulgte opp med flere nettkjenninger i matchen mot TSV Eintracht Immenbeck (9-0-seier). I siste gruppekamp ble det 1-0-seier mot Torslanda IK.

Torsdag ble det tre kamper for Oslo-laget. Først vant de 5-1 over Lillestrøm i 16-delsfinalen. Så ble amerikanske FC Connecticut slått 3-0 i 8-delsfinalen og Göteborgs DFF 2-0 i kvartfinalen.

Fredag vant Lyn 5-3 mot Kungsbacka DFF etter straffesparkkonkurranse i semifinalen, og avsluttet så en vidunderlig turnering med finaleseier mot Eskilsminne IF.

Les mer om Runa Lillegårds turneringseventyr i mandagens papir- og E-avis.