Skeid - Alta 0-2:

Lørdag var fotballferien over for lagene i PostNord-ligaen avdeling 1. Alta IF møtte Skeid på bortebane, og scoringer av Eirik Lund Holm og Vegard Braaten sørget for en råsterk 2-0-seier på Nordre Åsen kunstgress i Oslo.

Etter en målløs førsteomgang fant kantspiller Eirik Lund Holm veien til nettmaskene etter 52 minutters spill. Alta IFs toppscorer Vegard Braaten ville ikke være dårligere, og han økte til 2-0 da kampuret viste 79 minutter.

– Dette var en prestasjon vi kan være stolte av. Den første halvtimen spilte vi veldig godt og hadde stålkontroll, men de siste 15 minuttene av første omgang fikk vi problemer. Da var det lite som stemte, og vi slapp vi Skeid til flere store målsjanser. De hadde blant annet en avslutning i stolpen. Så at det sto 0-0 til pause var litt flaks, forteller Alta IF-trener Rune Repvik.

– Etter hvilen var det imidlertid ingen tvil om hvem som var det beste laget. Eirik scoret et fantastisk mål, og vi kontrollerte matchen. Da Vegard la på til 2-0 var jeg ikke i tvil om at vi kom til å vinne. Guttene opptrådte voksent defensivt og ga aldri Skeid noen mulighet til å komme tilbake. Det var en helt strålende bortekamp av oss. Terningkast seks, sier en meget godt fornøyd Repvik til A-sporten.

TOPPSCORER: Vegard Braaten satte inn sitt 11. mål for sesongen. Foto: Karl Eirik Steffensen

HamKam vant 2-0 hjemme mot Vålerenga 2, så det er fortsatt ett poeng som skiller de to beste lagene i avdelingen. Grorud gikk imidlertid på en uventet smell hjemme mot Brumunddal, slik at HamKam og Alta IF nå har fått en luke til de andre lagene. HamKam har 29 poeng og Alta IF 28, mens Grorud på tredjeplass ble stående på 22 poeng.

Alta IF stilte med følgende lag (3-4-3):

Daniel Rojas - Mats Frede Hansen, Aleksander Bjørnvåg, Thomas Braaten - Runar Overvik, Christian Reginiussen, Makhtar Thioune, Dag Andreas Balto - Magnus Nikolaisen (Vebjørn Skorpen fra 90. min.), Vegard Braaten, Eirik Lund Holm (Andreas Markussen fra 83. min.)

Andre resultater lørdag:

HamKam - Vålerenga 2 2-0

Grorud - Brumunddal 0-2

Follo - Bærum 2-2

Finnsnes - KFUM Oslo 1-3

Kjelsås - Asker 1-1

Raufoss - Nybergsund spilles på søndag.