Lørdag smeller det skikkelig i storstua når Alta IF og Raufoss møtes til dyst. Det er to lag som har møttes mange ganger før, og det blir sjelden kjedelig. Årets første oppgjør mellom de to topplagene i PostNord-ligaen har dessuten en ekstra dimensjon. Mangeårig midtbanespiller i Alta IF, Håvard Nome, spiller nemlig i Raufoss nå. Og han er klar til å ta på seg rollen som skurk og festbrems når kampen blåses i gang.

– Jeg tror nok alle vet hvor mye Alta IF betyr for meg. Det er moderklubben min, og jeg har opplevd mange opp- og nedturer i den gule og blå drakta. Dette er minner jeg kommer til å verdsette høyt resten av livet. Men akkurat de tankene må jeg legge igjen i garderoben på lørdag. Raufoss er klubben min nå, og vi kommer til Alta med ett mål for øyet - seier og tre poeng. Vi bidrar gjerne til at det blir en festlig fotballkamp, men moroa for Alta-publikummet stopper der. Dette er en match vi har et sterkt ønske om å vinne, forteller Håvard Nome på telefon fra Raufoss.

Spesiell opplevelse

Da A-sporten snakket med Nome hadde han akkurat gjort unna siste treningsøkt med laget før avreise til Nordlysbyen. Nå gleder fighteren fra Kaiskuru seg til å komme hjem og treffe gamle kjente. Om han er like populær når han forlater Alta vil tida vise.

TETTE BÅND: Håvard Nome har en lang karriere som Alta IF-spiller bak seg. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi hadde en fin økt i dag, og spillerne er klare for lørdagens utfordring. Selv føler jeg meg veldig bra, og ser frem til å spille kampen. Men det er klart at det blir litt rart. Det er spesielt å møte et lag der man kjenner omtrent hver eneste spiller ut og inn. Finnmarkshallen har vært min egen hjemmebane i mange år, så det blir interessant å innta storstua som spiller på motstanderlaget. Men jeg gleder meg. Dette blir moro, fastslår Nome, som trolig spiller fra start i morgen.

– Jeg har lyst til å levere en god prestasjon og vise meg frem fra min beste side. Så får vi se hva det holder til.

Viktig kamp

Har har selvsagt fulgt med på hva gamleklubben har gjort så langt i år, og er imponert over det Rune Repvik & co har fått til.

– Alta har startet bra. Jeg har sett flere kamper og vet godt hva som venter oss på lørdag.

– Har trener Christian Johnsen spurt deg om råd?

– Han er mest opptatt av hvordan vi skal spille, og tar ikke så mye hensyn til motstanderen. Han har god oversikt selv, så jeg trenger ikke bidra så mye der, forteller Nome.

Altaværingen tror at det blir en tett og spennende affære når de to topplagene barker sammen.

– Det er på mange måter en sekspoengskamp. Begge lag trenger full pott for å henge på serieleder HamKam. Vi kan ikke la de stikke fra i toppen, avslutter en kampklar Håvard Nome.