BULs midtstopperpar Ida Grubben og Ida Sønvisen Suhr har storspilt sammen innledningsvis denne sesongen. Duoen har startet alle kampene og har ifølge A-sportens 3-2-1-børs vært lagets to beste spillere så langt i år.

Da BUL møtte toppserielaget Grand Bodø i går kunne imidlertid ikke Ida Grubben være med. Hun fikk ikke ordnet fri fra jobb, og det gjorde at trenerduoen Odd Inge Johansen og Lise Lotte Lund Martnes måtte tenke nytt. Men de brukte ikke lang tid på å finne den perfekte erstatteren.

– Det var helt naturlig å gi Benedicte Elise Dahl muligheten. Hun har spilt i den posisjonen før, har mye erfaring og er solid i lufta og i duellspillet. Hun har dessuten en god pasningsfot, så at Ida ikke kunne være med tok vi med stor ro. Og som forventet taklet Benedicte utfordringen kjempebra. Hun leverte en strålende kamp, fastslår BULs hovedtrener Odd Inge Johansen.

NYTT SAMARBEID: Det ble to baklengs mot Grand Bodø, men Ida Sønvisen Suhr (bildet) og Benedicte Elise Dahl klarte seg bra i BULs midtforsvar. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg synes det gikk bra. Jeg spilte stopper da vi var i 1. divisjon med Alta IF, men har ikke vært brukt i den posisjonen siden. Så jeg var selvfølgelig litt spent. Men Ida Sønvisen Suhr er flink til å kommunisere, så samarbeidet fungerte fint. Det var artig å få sjansen mot et så godt lag, smiler Benedicte Elise Dahl.

Starter trolig mot Byåsen

Ikke uventet var det Grand Bodø som sikret avansement til neste runde i cupen. Men BUL-damene kjempet godt og var ikke langt unna å klare ekstraomganger i de hektiske sluttminuttene. Da Guro Bell Pedersen reduserte til 1-2 syv minutter før full tid presset BUL skikkelig på for utlikning, men toppserielaget holdt unna og kunne juble for plass i kvartfinalen.

– Jeg synes vi jobbet godt og var flinke til å stå imot da Grand Bodø kjørte på før pause. De hadde flere sjanser enn oss kampen sett under ett, så det var ikke ufortjent at de vant. Grand Bodø var spesielt farlig på deres venstreside, og det var her de skapte mest trøbbel for oss. Samtidig fikk vi overganger og muligheter, så på en optimal dag kunne vi vunnet denne matchen. De var ikke så mye bedre enn oss, fastslår midtstoppervikaren, som trolig får fornyet tillit når BUL møter Byåsen på bortebane førstkommende søndag.

UTE: Ida Grubben spilte ikke mot Grand Bodø, og blir heller ikke med når BUL møter Byåsen til helga. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jeg håper på flere sjanser. Det var moro å spille, og kanskje passer rollen som midtstopper meg bedre enn å være ballvinner på midtbanen. Jeg har et kne som aldri blir helt bra, og det er spesielt vendingene som skaper ekstra belastning. Det er det mindre av når man er stopper.

Trener Odd Inge Johansen antyder langt på vei at Dahl starter også mot Byåsen.

– Ida Grubben blir heller ikke med til Trondheim, så det er meget gode sjanser for at Benedicte får en ny mulighet. Hun har i hvert fall ikke spilt seg ut av laget, fastslår han.

God følelse

Både Dahl og Johansen mener BUL-laget kan være fornøyd med egen innsats i Bodø.

– Det hadde vært artig å gå videre, men i går møtte vi rett og slett et bedre lag. Vi får bare ønske Grand Bodø lykke til videre. Vi gjorde vårt beste, og gikk av banen med et god følelse. Det er lettere å akseptere et tap når man har gjort et ærlig forsøk, sier Dahl til A-sporten.

– Vi kjente litt på den samme følelsen som vi satt igjen med etter serieåpninga borte mot Øvrevoll Hosle. Vi tapte, men fikk likevel bekreftet at vi har et meget bra nivå inne. Jeg er veldig stolt av gårsdagens prestasjon, avslutter Johansen.